Sign In

Remember Me

איפה להתחיל?

איפה להתחיל?

החלטתם שאתם רוצים להגר, אבל מרגישים קצת אבודים… אולי אתם שואלים את עצמכם מה עושים עכשיו? איזו מדינה לבחור? האם אנחנו רוצים להמשיך ולעסוק במקצוע שלנו, או לא? איך אפשר להשיג ויזה בכלל? על כל השאלות האלו, ועל עוד רבות אחרות, ננסה לענות כאן, בצירוף לינקים למאמרים קיימים באתר.

הסיבות או: למה להגר?

נתחיל בהתחלה. הסיבות בגינן החלטתם לעזוב הן אישיות שלכם, אבל מאפייני תהליך ההגירה דומים אצל רוב האנשים. אם אתם לא עוזבים למטרת רילוקיישן, אז ההתחבטויות והפחדים הם בדרך כלל דומים בין מהגרים פוטנציאליים. אנחנו ממליצים למפות את ההתלבטויות והפחדים הללו, ומול כל אחד לרשום את הפתרון. אל תגידו "אין פתרון לבעיה הזו" – תמיד יש אפשרות בחירה. יכול להיות שהבחירה לא הכי מוצאת חן בעיניכם, אבל היא תמיד שם. לדוגמה, אם אחת ההתלבטויות היא המרחק מהמשפחה והחברים, הפתרון הוא שניתן לתקשר עם המשפחה והחברים באמצעות הפייסבוק, ווטסאפ, סקייפ, וייבר, חבילות מיוחדות עם מספר ישראלי ועוד אפשרויות רבות וטובות. אליזבת בואן אמרה פעם "הלב אולי מסרב להאמין, אבל האמת היא שהיעדרות מוחקת אנשים. אין לנו חברים נעדרים."  את המשפט הזה כדאי להכניס למכלול השיקולים שלכם. יש קשרי חברות (בעיקר, אבל גם משפחה קרובה ורחוקה) שלא מחזיקים לנצח. גם אם הייתם החברים הכי טובים בצבא או בתיכון, בשלב כלשהו יינתק הקשר. זהו תהליך טבעי כשעוברים למדינה אחרת (וגם כשנשארים בישראל). פשוט צריך לקבל ולהתמודד עם זה. אתם מוזמנים לקרוא עוד על הלבטים והפחדים כאן.

החלטנו שאנחנו מהגרים – האם אנחנו מוכנים?

אף אחד לא יכול להחליט בשבילכם מתי אתם מוכנים להגר למדינה אחרת. הגירה היא תהליך שצריך להבשיל לקראתו, שצריך להתכונן אליו וצריך לקחת ברצינות. אנחנו מקבלים הרבה פניות מאנשים שמבקשים לדעת כמה פרטים על הגירה למדינה מסוימת ואז נעלמים. בדרך כלל המייל הראשון (והיחיד) של אנשים כאלה נפתח במשפט בסגנון: "נמאס לי מישראל, מה עושים?". אנחנו מבקשים עוד פרטים כדי לדעת איך ניתן לסייע, ובדרך כלל לא מקבלים מענה. אלו האנשים שנורא רוצים לעזוב, אבל אין להם את האומץ. הם מתלוננים על כמה רע בישראל, אבל לא מוכנים/רוצים/יכולים לעשות את הצעד הבא. אתם לא יכולים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, יש מחיר שצריך לשלם עבור החלטה, האם אתם מוכנים לשלם אותו?

לעומת זאת, יש אנשים ששולחים פניה שבדרך כלל מתחילה במשפט "אני קורא את האתר כבר המון זמן ועכשיו אני מוכן. ישבתי וחשבתי עם אשתי והחלטנו שאנחנו רוצים לעבור ל….". כשאנחנו שולחים תשובה בחזרה מתפתח שיח, ואנחנו מנסים לבדוק יחדיו לאן הולכים מכאן, ומתווים דרך וצעדים להשגת המטרה. האדם בצד השני שואל שאלות ועוד שאלות וממשיך הלאה בעצמו.

כדי לעזור לכם להבין איפה אתם עומדים מבחינת מוכנות לתהליך ההגירה, גיבשנו מבחן, שאחרי שתענו עליו, תוכלו לראות את התוצאות ולהמשיך הלאה, או להישאר במקום. כל דבר שתעשו צריך להיות החלטה שלכם, ואת זה חשוב שלא תשכחו.


זהו, החלטנו להגר! אבל לאן?? או: לאן להגר?

יש בעולם כל כך הרבה מדינות… סביר להניח שלא תהגרו לטורקמניסטן או עיראק, אבל בהחלט יש מדינות רבות עם הרבה הזדמנויות בשבילכם. יש אפשרויות שונות לפצח את החידה הזו, ואנחנו מציעים אחת מהן:

תכינו טבלה קטנה, או רשימה, לפי הנוחות שלכם. תרשמו כל מה שאתם מצפים/מחפשים במדינה, ולאחר מכן תחלקו את החיפוש שלכם ל-4-5 קטגוריות, לפי חשיבותם עבורכם. אנחנו מציעים כאן כמה קטגוריות, אבל כמובן שאתם מוזמנים להוסיף משלכם, לרשימה האישית שלכם. לאחר מכן, תעשו רשימה של בעד ונגד עבור כל קטגוריה. כך בעצם אתם בונים מעין תעודת זהות למדינה שאתם מחפשים, ואז לפתע החיפוש נעשה יותר קל ויעיל.

כך, לדוגמה, יכול להיות שתעדיפו מדינה באירופה כי אתם רוצים להיות קרובים למשפחה ולחברים או שתעדיפו ניו זילנד, קנדה או אוסטרליה כי אתם מעדיפים להתנתק מהכל ולהתחיל חיים חדשים.

כשאתם שוקלים אקלים, למשל, חשוב להחליט אם אתם פריקים של ים שמש וחום או שאתם מעדיפים להתכרבל בבית עם החתול כשיורד בחוץ שלג. אם אתם רגישים לקור, כדאי לקחת בחשבון שיש מדינות שיורד בהן שלג בחורף, אולם מערכת החימום הביתית הרבה יותר מפותחת מישראל. אם אין לכם בעיה עם קור אבל חום גורם לכם לסלידה וכאבי ראש, כדאי שתורידו מהפרק מדינות חמות, כמו ספרד ותאילנד למשל. לא חסר אתרים באינטרנט שמציגים את הטמפרטורות הממוצעות בכל מדינה בחורף ובקיץ. אם אתם מסתדרים עם כל אקלים באשר הוא – הרווחתם.

ומה באשר לשפה? ייתכן ומערכת החינוך הפינית קורצת לכם מאוד, אבל לא לקחתם בחשבון שפינית נחשבת כאחת השפות הקשות ללמידה. ואולי אתם לא הכי מתחברים לתרבות הלטינית, אבל ספרדית נחשבת כשפה קלה, פשוטה וכיפית ללמידה. חשוב שתיקחו בחשבון את השפה במדינה המקומית, לא תוכלו להסתדר עם אנגלית כל החיים שלכם.

וכמובן – יוקר מחיה ואיכות חיים. כשגרים בישראל, זה אחד המרכיבים היותר נפוצים לרצון לעזוב. כשתשקלו את מדינת היעד שלכם, תחשבו על גובה המשכורות בתחומים שלכם. האם הן מצדיקות את המחירים בסופר או שהן לא שוות את המאמץ. תחשבו על משקל זמן העבודה מול זמן המשפחה וחיי הפנאי. גם הלחץ הוא גורם חשוב.

אלו רק דוגמאות. אבל חשוב לנו לציין שאין דבר כזה מדינה מושלמת, וכנראה שתצטרכו להתפשר על משהו אחד לפחות. אבל זה שווה את זה, תאמינו לנו.

אבל בזה לא הסתיימו המלצותינו לגבי בחירת מדינה. אנו נוכחים שוב ושוב כמה חשוב לעשות ביקור הכנה במקום אליו אתם רוצים לעבור. סעו לביקור של שבועיים, ביקור לא תיירותי, ובדקו את השכונות, בתי הספר, בתי הקפה, האווירה ביום ובלילה, דברו עם מקומיים ועם זרים שגרים שם. תחשבו יצירתי – ביקורי הכנה כאלו יכולים לחסוך לכם הרבה עוגמת נפש בהמשך, גם אם מדובר בביקור הכנה באוסטרליה, קנדה או ניו זילנד הרחוקות.


בחרנו מדינה, יש! אבל איך אפשר להגר לשם? או: איך להגר?

יש שתי דרכים להגר למדינה: להיות אזרח או לקבל ויזה. אם יש בעברכם שורש אירופאי כלשהו, ואתם מעוניינים לעבור למדינת EU, עכשיו זה הזמן להתחיל את התהליך ולהוציא אזרחות לעצמכם ולמשפחה. אם יש אפשרות אולי לקבל אזרחות קנדית, למה לא לנסות?

ואם אין לכם שורשים בשום מקום אחר חוץ מישראל, ואין סיכוי לדרכון זר, הפתרון הוא ויזה. איזו ויזה? יש מלאן סוגי ויזות – ויזות עבודה, ויזות עסקים, ויזות לימודים, ויזות איחוד משפחות וכו'. אבל איך מוצאים איזו ויזה הכי מתאימה לכם?

עשינו את התהליך וקיבלנו ויזה/אזרחות. מה עכשיו?

עכשיו עושים את כל הסידורים. במאמר לפני שעוזבים מצוינים כל הסידורים שצריך לעשות לפני שעוזבים, ואנחנו מדגישים שוב ושוב לכל מי שאפשר – סיגרו את כל החובות וקבלו אישור חתום מכל רשות שלא תהיה, שזה לא ירדוף אתכם שנים אחרי, ושלא ירדפו את משפחותיכם שנשארו בישראל!

דבר אחרון, אנחנו ממליצים לכם להיעזר במפת המוח הייחודית שיצרנו עבורכם על מנת לשפר את חוויית ההגירה שלכם מישראל. במפה תמצאו דרך מקלה להתמודד עם עומס המטלות שעליכם לעשות בהגיעכם לארץ חדשה, וגם לפני שאתם עוזבים את ישראל.

מאחלים לכם הכי הרבה הצלחה שבעולם, אל תחששו ותעשו את הצעד הזה. כי מגיע לכם 🙂


Subscribe
Notify of

56 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דניאל (ASD)
Guest
8 months ago

אני חווה קיפוח כאוטיסט במדינה הארורה זו וסובל מחוסר הכלה מצד האוכלוסייה וחוסר עזרה ותמיכה מהביטוח וכביכול מהמערכות והמעגל המשפחתי שלי לא טוב עזבתי את "הבית" מלפני שנים, אשמח לדעת על מדינות שיודעות להכיל אנשים אוטיסטים על הרצף ולספק להם מקומות מגורים קבועים עם הכלה ויחס חם, כי המדינה הזו לא יודעת לספק לי את זה כמו שצריך..

Last edited 8 months ago by דניאל (ASD)
Editor
Reply to  דניאל (ASD)
8 months ago

צרפת. באמת שהם עושים הכל בכדי לשלב אנשים עם מוגבלוית בחברה, אחרי שנה מגורים אתה יכול לבקש הכרה של עובד נכה (וזה ממש לא כמו בארץ שזה מגביל אותך, אלא ההפך, זה עוזר לך וכשאתה מחפש עבודה אסור להם לא להעסיק אותך בגלל הנכות, וזה נותן לך זכות להתאמות פוסט וזה, וזה לפי מגורים לא אזרחות, אני ישראלית וקיבלתי את זה). בצרפת יש עמותות שעוזרות להיכנס לעולם העבודה ואפילו לחפש מה ללמוד, הם ממש מחבקים וממש עוזרים ומכילים. זה ממש מרגיע. ישלי גם בעיות כמו חרדות קשות, קשב וריכוז וזה, בישראל אמא שלי אמרה בחיים לא לבקש הכרת נכות כי… Read more »

Last edited 8 months ago by Venus
עמית
Guest
Reply to  Venus
8 months ago

אני קראתי באתר הזה לא מעט והפקתי תובנות אישיות ממנו, אבל ההודעות האחרונות הללו נגעו לי בנקודה כאובה וגרמו לי להחליט לרשום על זה. אשתף בקצרה שאני עשיתי מה שמרגיש לי כיום כטעות של פנייה להכרה בנכות בביטוח לאומי. לאחר תהליך מול ביטוח לאומי הם הפתיעו אותי מאוד כשרשמו בסופו של דבר סעיפים נפשיים קשים שלא ארשומם כאן ושמעולם לא אובחנתי בהם בשום מקום אחר. זה אגב מעולם לא סייע לי ברבע דבר להשתלב בשוק העבודה. הסיבה שאני רושם זאת- אני מאז זמן רב בחשש שאותם דברים שהם רשמו אצלם יזיקו לי מאוד בפרט באפשרות להגירה מכאן. אני יודע שיש… Read more »

תמיר
Guest
Reply to  עמית
8 months ago

פרטיות היא עניין שבכל מדינות מערב אירופה מתייחסים אליו ברצינות רבה. המחשבה הראשונה שלי הייתה: מה שאתה לא מספר, אף אחד אחר לא יכול לדעת, לא?

תמר
Guest
1 year ago

שלום, אני מקבלת קצבת נכות, האם יש מדינות שמכירות בנכות הקיימת בישראל?
יש לי דרכון אירופאי.

אייל
Guest
1 year ago

שלום, אני מעוניין להגר ברגע שאני יוצא מצהל.
רציתי לדעת איך אפשר לקבל ויזה בלי נסיון עבודה או תואר.
גם הייתי רוצה לדעת כמה כסף אני צריך בשביל לעבור.

היגרתי
Guest
1 year ago

מה אתם עוד שם? מיסים בשמיים, פשע ורשע. אין סבלנות חוצפה טרור. מה לא? אין כסףףףףף
אם אתה חילוני אז אין בעיה להשתלב עם הגויים. והילדים כבר יתחתנו עם הגויים. אם אתם חרדים ועדיין גרים במדינה אז אתם ממש מוזרים להשאר במדינה כי במדינה יש הכי שנאה אליכם. יש קהילות חרדיות בכל מקום בעולם. תדאגו לעצמכם לא לדגל

Gal
Guest
1 year ago

איך מהגרים לארה"ב כשיש רק ויזת תייר
ואין אפשרות להוציא ויזה מסוג אחר ?

יובל
Guest
1 year ago

היי, יש לי דרכון צרפתי אבל אני רוצה לעבור ליפן, אשמח לדעת אם אני יכולה

מורו
Guest
1 year ago

לעזוב את טנזניה (״ישראל״ בשמה הקודם) מייד!! זאת מדינה שתמצא כל מה שלא טוב בה, החל מגזענות, שחיתות, יוקר מחייה, אי ביטחון אישי.. אחת המטרות שלי בחו״ל זה לפגוע בתדמית של המדינה הזאת

רועי
Guest
3 years ago

שלום,
ישלי אזרחות פולנית מזה 10 שנים.
מעוניין לעבור לגרמניה.
אני נוטל תרופות מרשם קבועות.
איך מתבצע כל העניין של ביטוח רפואי (קופת חולים) מרשמים ורכישת תרופות עם התוויה בסבסוד(כמו בישראל)?

אנטון
Guest
3 years ago

כמה מס יציאה אני צריך לשלם? קראתי מלא כתבות על זה כולם אומרים את אותו הדבר שאני צריך לשלם מס על הרווח במכירת הנכס שלי וזה מתייחס ליום בו אני חדלתי להיות תושב קבע. אבל כמה??? כמה אחוז מס על הרווח????

דגכ
Guest
Reply to  אנטון
3 years ago

מה זה מס יציאה? מה, זה גטו? יציאה מתחום היישוב?

כגדשכד
Guest
Reply to  אנטון
1 year ago

איזה נכס?
נדל"ן לא יכול לזוז, וכשתמכור תשלם מס רווחי הון (אם בכלל). אגב, רצוי למכור כל עוד אתה תושב כי יש פטורים בחלק מהמקרים ולא לחכות כמה שנים, לאבד את התושבות, ואז לשלם מס מלא.

מניות ישראליות? כל עוד הן שמורות בבנק ישראלי, אתה לא משלם כלום. כשתמכור, תשלם מס כרגיל.
מניות חו"ל? כנ"ל, למעט ההבדל שאם אתה מוציא אותן מבנק ישראלי לבנק בחו"ל, אתה תשלם מס רווחי הון כאילו מכרת וקנית מחדש (מס רעיוני).

מטלטלין? אין מס גם ככה (לפרטיים).

רוני
Guest
3 years ago

שלום. אתר נהדר. כרגע אין לי אפשרות לעזוב, אבל רוצה להתחיל להתארגן על זה לעתיד. נכון ל2021, כמה כסף צריך להיות לי כדי להגר לאירופה או לניו-זילנד (מניחה שהסכומים שונים)? אין לי ילדים, יש לי עסק אונליין שאני מרחיבה עכשיו במטרה שאוכל לעבוד ממקומות שונים בעולם, אבל ברור לי שאצטרך כסף רב בנוסף