Sign In

Remember Me

הגירה לארה"ב

הגירה לארה"ב

ארצות הברית (ארה"ב) נחשבת ל"ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות". ואכן, אין ספק, ארה"ב מספקת שפע הזדמנויות למי שרק יודע לנצל ולמקסם אותן בצורה הטובה ביותר. בארה"ב מותג הוא ערך עליון, והמותג הגדול מכולם הוא המדינה. איך אומרים הרבה אמריקאים – "יותר חשוב איך זה נראה מבחוץ, יותר ממה שזה באמת". בסך הכל, ארה"ב היא מדינה של ניגודים חריפים יותר וחריפים פחות, קטבים של עושר לא-נתפס ועוני בתחתית של התחתית. ארה"ב היא הכל, ויותר.

במאמר זה נסקור את ארה"ב כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה, כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של ארה"ב, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחיי היומיום בארה"ב והבחנות שרק מי שגר בארה"ב יכול לספר לכם.

דרכון מדינה – ארה"ב

ארה"ב היא מדינה שהיא בעצם פדרציה של 50 מדינות (פלוס וושינגטון DC), שיחד עם קנדה תופסת את המרחב הצפוני של יבשת אמריקה. שתיים מהמדינות לא נמצאות במרחב הגיאוגרפי הזה (אלסקה והוואי). זוהי רפובליקה חוקתית (אולי יותר נכון לומר דמוקרטיה נשיאותית פדראלית), שהחוקה והתיקונים לה (מגילת הזכויות) מקודשים בעיני האמריקאים, ומהווים נר להתנהלות היומיומית (אם נהיה כנים, לא תמיד). אין שפה רשמית ואנגלית היא השפה המקובלת, אבל יש מקומות שתשמעו ספרדית הרבה יותר מאנגלית, בעיקר במקומות שיש בהם ריכוזי מהגרים (או ממוצא) ממרכז ודרום אמריקה. גם האנגלית לפעמים היא לא אנגלית. את תושבי החוף המזרחי ותושבי קליפורניה כנראה שיותר תבינו, אם אתם רואים הרבה סדרות ותכניות אירוח אמריקאיות, אבל נסו לדבר טקסנים כבדים, ותנסו להבין מה הם אומרים. המשיכה המטורפת של מילים, מבטא מוזר ומילים שבחיים לא שמעתם –בסוף מתרגלים 🙂

בארה"ב שומרים על חופש דת לכולם, אבל הנצרות על גווניה היא הנפוצה ביותר. האוכלוסייה מגוונת, ותמצאו ייצוג לכל מדינה בעולם. חופש הביטוי מקודש (אבל יש גם פעמים שאנשים מושתקים בעילה של ביטחון לאומי), וגם החופש לנשיאת נשק (נושא שבוער כל פעם מחדש, אבל לובי הנשק הוא החזק והגדול בארה"ב). הסיבה לכל זה אגב, היא שהאנגלים אסרו על תושבי המושבות האמריקאיות לשאת נשק כדי להגן על עצמם. אחרי שארה"ב הכריזה עצמאות ב- 1776 אנשי המושבות נשבעו שלעולם לא עוד, וכך נולד התיקון השני לחוקה. במדינה של כמעט 323 מיליון איש אין מספיק פיקוח על מכירת נשק לאנשים שאינם בעלי רישיון לנשיאתו.

ארה"ב היא מדינה עם מדיניות ירוקה כביכול, אבל בפועל יש רמות זיהום מטורפות בעיקר באזורים תעשייתיים עם מפעלים גדולים (לאו דווקא ערים גדולות). איכות החיים גבוהה למי שידו משגת, או שגר באיזורים מסוימים שמאפשרים יוקר מחיה נמוך יותר. במקרה הזה, לישראלים בעלי אמצעים יש אפשרות לבחור לאן יהגרו, והמון פעמים זה גם תלוי עבודה. לא תמצאו הרבה ישראלים באלסקה, מיין או דרום דקוטה כנראה, אבל ריכוזים גדולים ומסיביים תמצאו בניו יורק סיטי, לוס אנג'לס, בוסטון ומיאמי.
אם אתם מתכננים לחיות על סעד כשתגיעו בגלל שאתם אזרחים אמריקאים, ישנו תמיד סיכוי לזה, אבל העוני שחי בו מקבל קצבת סעד לא שווה את המאמצים. ארה"ב היא המודל לקפיטליזם וכוח הכסף, לטובה ולרעה. לדוגמה, אדם שנדרס על ידי משאית של חברת "קוקה קולה" לפני כמה שנים ונשאר נכה, תבע את החברה וקיבל 30 מיליון דולר פיצויים. מצד שני, אמנם יש עורכי דין שהם "רודפי אמבולנסים" (כינוי גנאי שניתן לעורכי דין שאוספים לקוחות בחדרי מיון ובמרפאות), אבל התהליך ארוך ומייגע עד (ואם) שמגיעים לתוצאה הרצויה.

קצב החיים יכול להיות מהיר מאוד אם גרים בערים הגדולות, אבל אם תגורו בחווה מרוחקת באלבמה, כנראה שיהיה לכם הרבה יותר שקט. כשמדובר באיזון בין חיי משפחה לעבודה, ההבדלים בין סוג העבודה ואיזור המגורים משפיעים אף הם. כך, למשל, במינסוטה יכול אדם לגור בחווה מגניבה שעה וחצי מחוץ לעיר, וכל יום לבלות שעתיים הלוך ושעתיים חזור לעבודה, ועדיין לחזור בשש הביתה. אם תעבדו בחברת עורכי דין בוושינגטון DC, כנראה שתראו את האישה והילדים מאוחר מאוד בלילה ובסופי שבוע תקפצו גם למשרד. סגנון העבודה הזה גרם לחברות ולתאגידים גדולים לפתח תרבות של משפחה בעבודה, כלומר ארגון אירועים למשפחה, ביטוח בריאות על חשבון העבודה לכל המשפחה (ביטוחי הבריאות יקרים מאוד בארה"ב, כולל ביטוחים דנטליים),ולעיתים אף תשלום למוסדות הלימוד של הילדים. מה לא עושים בשביל שהטובים שבטובים יעבדו דווקא אצלכם…

ואם נגענו במערכת החינוך בארה"ב, הקיטוב מורגש גם כאן. העשירים שולחים את ילדיהם לבתי ספר פרטיים, שאמורים להבטיח את קבלתם לקולג' פרטי מצוין, על מנת שישיגו עבודה מכניסה בעתיד, או שישתלבו בעסק המשפחתי. כאשר מדובר באדם ממוצע יותר, ששולח את ילדיו למערכת החינוך הציבורית, עדיין יש סיכוי, כמובן, שהוא יגיע לקולג' פרטי מצוין, אבל סביר להניח שהוא יגיע לקולג' קהילתי ממוצע, ויקבל עבודה נהדרת, אבל לא בטופ של הטופ. הכל עניין של מה מתאים לכם. על מנת לסבר את האוזן, שכר לימוד של שנה אחת לתואר ראשון (4 שנים) באוניברסיטת ייל הוא יותר מ-30 אלף דולר (לשנה אחת, כן???), בעוד שנת לימוד באוניברסיטה של המדינה עולה בין 16 ל-20 אלף דולר, ולרוב יש גם עזרה במימון מהמדינה.

מערכת התחבורה שונה גם היא ממדינה למדינה. בניו יורק סיטי הענקית יש אמצעי תחבורה רבים ויעילים (בדרך כלל), ובסן פרנציסקו מתמקדים יותר ברכבות רחוב חשמליות ואוטובוסים. תעשיית הרכב, שעדיין מאוד גדולה בארה"ב, יחד עם הפטריוטיות האמריקאית, מובילות לצרכנות של רכבים אמריקאים בעיקר. עידוד התעשייה מאוד חשוב (במדינות כמו מישיגן, למשל, תעשיית הרכב היא פרה קדושה שאסור לגעת בה בכלל) והמחירים לרכב שמשמש את האדם הממוצע ביומיום הוא סביר ביותר (אפשר לקנות אוטו גם ב-500 דולר). הכבישים בהרבה מקומות מוצלחים, ובאחרים קצת פחות…

מבחינת קהילות ישראליות, כמו שנאמר למעלה – יש קהילות ישראליות גדולות מאוד בניו יורק סיטי, לוס אנג'לס, בוסטון ומיאמי (כמובן שיש עוד, אבל היינו צריכים לבחור רק כמה דוגמאות). הקהילה בלוס אנג'לס נחשבת לגדולה במיוחד, עשירה במיוחד, וציונית (על גבול הלאומנית) במיוחד. הישראלים בבוסטון, למשל, נחשבים ל"בעלי אמצעים", משכילים (בעיקר בשל העובדה שבבוסטון יש ריכוז מאוד גבוה של אוניברסיטאות בעלות שם עולמי), ויותר נוטים למרכז-שמאלה מבחינה פוליטית ישראלית. כמובן שאין כן או לא מוחלטים באפיון הקהילות, אבל יש כיוון כללי.

מכשולים אפשריים: יש מקומות שמאוד ידועים באנטיפתיות של תושביהם (ניו יורק סיטי היא דוגמה מצוינת, תאמינו לנו) ויש מקומות שאי אפשר להתעלם מכמויות הגשם (סיאטל, וושינגטון) או ההוריקנים שתוקפים את העיר (דאלאס, טקסס ומיאמי, פלורידה). יש מקומות עם שמש נצחית (קליפורניה, קליפורניה, קליפורניה) ויש מקומות מושלגים במיוחד (נסו את מדינות צפון-מזרח ארה"ב פעם ותבינו בעצמכם). וכמו בכל מדינה שמרוחקת מישראל, גם כאן המרחק הוא לעיתים חיסרון לאנשים, ואי אפשר לקפוץ לבקר את המשפחה והחברים בישראל (מבחינת זמן וכסף) בכל חודשיים (כמו שאנשים שעברו לאירופה עושים לעיתים).

בארה"ב החיסרון המורגש ביותר הוא שלפעמים הציפיות והחלומות נשברים אל מול המציאות. אתם מצפים שיהיה לכם הרבה יותר קל בגלל סיבות מסוימות, אבל לא לכולם המעבר קל וחלק, ולפעמים לוקח כמה שנים להתרגל למנטליות, לתרבות (למרות הדמיון ההולך וגובר, ישראל לא קרובה עדיין לעוצמת התרבות האמריקאית), ובכלל להגירה למקום שהיווה מושא חלומות כל כך הרבה שנים, והתגלה כפחות חלומי.

אם אתם מוכנים נפשית לעבור את כל המכשולים – לכו על זה!

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי ארה"ב ניתן למצוא כאן.
  • מידע מאתר שגרירות ארה"ב בישראל ניתן למצוא כאן.

מידע לגבי קבלת אזרחות אמריקאית ניתן למצוא כאן.


Subscribe
Notify of

27 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
גר בסיאטל
Guest
5 months ago

גרת פעם בסיאטל? אקלים מעולה, טבע מהמם. הסטיגמה על הגשם נטבעה על ידי אנשים לא גרים בסיאטל.

ענת
Guest
Reply to  גר בסיאטל
5 months ago

מלא כושים אלימים ושודדי חנויות.
חצי מהחנויות שם נסגרו

ג׳ינו
Guest
Reply to  גר בסיאטל
5 months ago

ובכן, אני שמח שאתה באמת נהנה מסיאטל – והטבע ממש נהדר – ואני מסכים איתך שזה לא גשום כמו שהאגדה האורבנית מתארת אבל. אבל. אבל: משבר דיור מטורף, הרבה הומלסים. מדינה בכאוס. המנוהלת במתכונת של "סוציאליזם לתאגידים" והאזרח הפשוט מוצא את עצמו -ל-ב-ד! וזה מניסיון. אין ביטוח בריאות במחירים רגילים, החינוך בקרשים, שכר הדירה יקר, תנאי החיים לא מצדיקים את איכות החיים. נְקוּדָה. בנוסף לכל אלה אתה מקבל מרחק פיזי רציני מהארץ, (בין אם רלוונטי ובין אם לא). קשה ליצור קשרים, אמריקאיים זנופובים, גזענים, צבועים, אליטיסטיים ומכחישים. יודעים להסתיר זאת מהישראלי הממוצע שלא יבין ניואנסים חמקמקים. בקיצור – ממש לא… Read more »

גרה בסיאטל
Guest
Reply to  גר בסיאטל
4 months ago

בהחלט סטיגמה לא נכונה (ממישהי שגם גרה בסיאטל המהממת)

ג׳ינו
Guest
3 years ago

אני אמריקאי-ישראלי ששוקל מעבר לאירופה. אני חי בניו יורק כבר 20 שנה ואני חייב לומר שאני ממש ממש אבל ממש מאוכזב מהחיים כאן בניו יורק. איכות החיים כאן באשפה. אני קורא כאן על מה שכתבת על הקהילה היהודית. וזה כל כך שונה מהמציאות שאני מכיר – יש כאן המון עוינות מצד הקהילה היהודית לישראלים. בעבודה, בלימודים ובמסחר – תמיד רוצים לנצל אותך. הקהילה היהודית במקום לעזור רוצה אותך בארץ – אז עצה חביבה לנאיבים שעדיין רוצים אמריקה- אם עוברים אז שחררו מהקהילה היהודית או הישראלים באמריקה… כי מחכה לכם הפתעה כואבת. אז אני אומר שחררו – אין ברירה. היו לי… Read more »

Reply to  ג׳ינו
3 years ago

מצער לשמוע על החוויה השלילית שלך בארה"ב.
הבנתי שתהליך ההגירה לקנדה למשל הוא הרבה יותר קל, בכל זאת מדובר באחת המדינות שיחסית קלות להגירה.
היא עדיפה לדעתך? לדעתי כן.
כי אני מבין שכנראה מבחינת איכות חיים היא הרבה יותר טובה, יש לי קרובי משפחה שגרים שם(ולא בארה"ב כרגע לפחות), והערים הקנדיות(וגם האוסטרליות למשל) תמיד בטופ 10 או 20 של הערים הכי טובות למגורים בעולם:
https://www.cicnews.com/2019/09/calgary-vancouver-toronto-remain-among-top-10-most-liveable-cities-in-the-world-0912745.html#gs.j2zx5k

ג׳ינו
Guest
Reply to  The Individual
3 years ago

עזוב אותך מקנדה! להגר לקנדה זה גם סיפור לא זול ולא פשוט בכלל! ואז מה התוצאה: קור, יוקר מחייה ואותה מנטליות צפון אמריקאית…שמע לי ממש לא ממליץ!
אם המרחק הפיזי לא בעייתי מבחינתך, סע לאוסטרליה או ניו זילנד! האוסטרלים והנו זילנדים אנשים חמים, המזג אוויר מעולה! יקר כן אבל איכות החיים מעולה ! אז אם כבר להגר, אז לפחות די איכות חיים תהיה טובה!

אגב, לקחת את הדירוגים למינהם בעירבון מוגבל, זה מאוד אובייקטיבי מה נכון לכל אחד ואחת…לי למשל מזג אוויר זה דבר חשוב מאוד. אז קנדה מחוץ למשוואה…

שיהיה בהצלחה!

Yosef
Guest
5 years ago

Shalom,

Ani kibalti green card sof sof. Ani sameah kol kach. Ani madan v oved b Amerika 3 shanim. Toda

אור
Guest
Reply to  Yosef
4 years ago

HI yosef hawcan i write to you please?

Yosef
Guest
Reply to  אור
4 years ago

היי. אולי באמצעות דואר אלקטרוני נוכל לכתוב

לירושלמית
Guest
6 years ago

קודם תוציאי ויזת תייר.
אחרי זה תגיעי לארהב
ותחפשי מכללה ללימוד אנגלית
תבקשי הארכת הויזה להגירה
במשרד ההגירה.תיקחי עורך דין.
את יכולה לפתוח עסק קטן
בסכום החל מ50 אלף דולר.
ואז לקבל ויזה לשנתיים
וכל שנתיים לחדש אותה אוטומטית.

אנונימי
Guest
Reply to  לירושלמית
6 years ago

הנשיא אובמה הציע לראש הממשלה אפשרות לגרין קארד על בסיס פתיחת עסק בארה"ב לישראלים אבל ביב סרב. הוא כנראה ידע שזה יפגע באלקטורט שלו הכי הרבה.

לירושלמית
Guest
Reply to  אנונימי
6 years ago

יש כרגע מסלול מאושר.
שמי שפותח עסק מ50 אלף דולר ומעלה.ומעסיק לפחות שני עובדים אמריקניים.זכאי לויזה אוטומטית לשנתיים פלוס ביטוח בריאות.וכל עוד העסק קיים
זה מתחדש שוב לשנתיים.והוא צריך לחדש כל שנתיים אבל כל עוד העסק קיים זה יאושר אוטומטי.כל מי שיש לו את הסכום הדרוש יכול להתחיל בהליכי הגירה.

אנונימי
Guest
Reply to  לירושלמית
6 years ago

איך פותחים שם עסק?, איך מקבלים ויזה לשנתיים?
ואיך מחדשים אותה ?

Reply to  אנונימי
6 years ago

אתה מוזמן לקנות את חבילת ויזות ארה"ב שלנו. היא המעודכנת ביותר לגבי ויזות (לא לגבי פתיחת עסק).
https://leaveisrael.com/product/packages-visas-and-citizenship/

אני
Guest
Reply to  אנונימי
6 years ago

תפנה לעורך דין להגירה שיש לו גם סניף בארץ.תיכנס לאתר שגרירות ארהב ותיצור איתם קשר

אני
Guest
Reply to  אנונימי
6 years ago

מספיק שתעסיק 2 עובדים אמריקאים.פלאפל. מסעדה. מספרה. פיצה. מכולת. באר. פאב. כל מיני עסקים קטנים עם 2 עובדים.

ירושלמית
Guest
6 years ago

אני רוצה להגר לניו יורק. איך אוכל לקבל ויזה ואחר כך אזרחות? תודה

Reply to  ירושלמית
6 years ago

הי, את יכולה לרכוש את חבילת ויזות הבסיס שלנו, שם יש פירוט של כל הויזות המאפשרות הגירה קבועה, ובסופו של דבר גם הדרך לאזרחות…
https://leaveisrael.com/product/packages-visas-and-citizenship/

אתי
Guest
Reply to  ירושלמית
2 years ago

*בתקווה שתקבלי את התגובה לאחר 3 שנים*
היי, הצלחת להגר, אני מאוד מעוניינת להגר בנוסף, אשמח לשמוע חווית.
תודה

6 years ago

אשר, נושא הבריאות מוזכר בקצרה. אחרת, אפשר לכתוב דוקטורט על הנושא..

אשר
Guest
6 years ago

למה לא התייחסת לנושא הבריאות. אדם חולה בארהב הוא מסכן.

Fuckhut
Guest
7 years ago

האם העליית האנטישמיות מפריעה לאורח החיים בארהב

°_°
Guest
7 years ago

מה עם עליית האנטישמיות בארהב

7 years ago

מאמר מרתק מאוד וכתוב מאוד יפה (: דוד שלי הוא אזרח אמריקאי וכשהייתי קטנה גרתי אצלו כמה חודשים, ככה שאם ארצה להגר לארהב יהיה לי יחסית הרבה יותר קל, וגם עוד מעט נגמר התוקף של ויזה שקיבלי ל10 שנים שאני צריכה לחדש. יש לי זכרונות יפים מהחיים בארהב ובתקופה הזו הבנתי כמה החיים בחול טובים ויותר ושארצה להגר, אבל לא לארהב. לא התחברתי למנטליות שם, לא מצאתי מה לראות בטלוויזיה וזו רק ההתחלה … וגם כשבת דודה שלי, אמריקאית לכל דבר, שגדלה שם, הכירה לי את חברות שלה, לא התחברתי אליהן … הם גרים בעיירה ליד קנדה, נסענו הרבה קילומטרים… Read more »