Sign In

Remember Me

הגירה לאוסטריה

הגירה לאוסטריה

אוסטריה זה שוקולד, אוסטריה היא הרים מושלגים, ארמונות מדהימים, אגמים כחולים ואתרי סקי. אוסטריה היא המקום לאמנות, תרבות וארכיטקטורה, מוסיקה קלאסית משובחת ואופרה שגורמת לכם לבכות. זו המדינה שאף פעם לא נמאס לכם לטייל בה, אבל אם כן – המרחק לפראג, בודפשט, מינכן ועוד הוא של שעות ספורות בלבד.

במאמר זה נסקור את אוסטריה כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה, כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של המדינה, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחיי היומיום והבחנות שרק מי שגר כאן יכול לספר לכם.

דרכון המדינה – אוסטריה

אוסטריה נמצאת ממש במרכז אירופה, עם אוכלוסייה המונה קצת יותר מ-8 מיליון איש (בשטח של קצת פחות מ-84 אלף קמ"ר). רוב המדינה היא יותר הררית (לכן השלג הרב), ורוב התושבים גרים באזורים עירוניים. אוסטריה מחולקת למדינות, שהידועות בהן הן וינה וזלצבורג. הרפובליקה היא פדרלית דמוקרטית, יש שלוש זרועות שלטון, והשפה הרשמית על פי חוק היא גרמנית.

האקלים באוסטריה הוא אירופאי קלאסי – קר ומושלג בחורף (לרוב לא יותר מדי), חמים ונחמד בקיץ. גם כאן אין מזגנים ברוב הבתים ויש חשיבות גדולה למיחזור, כמו ברוב אירופה. התחבורה נהדרת, גם בתוך הערים עצמן (במיוחד בוינה) וגם בין-עירונית. אפשר להגיע ברכבות ואוטובוסים לכל מקום באירופה, אבל גם השימוש ברכב לא זר לתושבים. בינינו, אפשר להסתדר גם בלי רכב באוסטריה. לאחרונה אושרו חוקים שמאפשרים, החל מ-2017, נסיעה במכונית ללא נהג, או מה שנקרא "טייס אוטומטי", כשיש חובה שיהיה נהג חי ונושם ברכב, על מנת להשתלט על תקלות בלתי צפויות.

האוכלוסייה יותר מגוונת בערים הגדולות, ובעיקר בוינה. מחוץ לערים הגדולות התושבים די הומוגנים מבחינה דמוגרפית, וכמעט ללא מהגרים. וינה מדהימה ויש בה כל כך הרבה מה לעשות, שתקצר היריעה כאן. יש אנשים אחרים שחושבים אותה למשעממת. סקי זה לא משהו שעושים בשעות הפנאי, למרות שהאתרים המפורסמים קרובים (יחסית לטיסה מישראל), ומתרכזים יותר בענפי ספורט אחרים. הוקי קרח מאוד פופולארי, לדוגמה.

רוב האוכלוסייה מגדירה עצמה נוצרית, על גווניה, אבל המהגרים הביאו עוד ניחוחות ודתות ליהנות מהן. אין קהילות יהודיות גדולות מאוד באוסטריה, וגם לא כל כך הרבה ישראלים. הישראלים מתרכזים בעיקר בוינה, בעיקר משום שהחיים שם מאפשרים נוחות רב-תרבותית, ופחות נתקלים בנוקשות האוסטרית. לישראלים יש אפשרות ללמוד גרמנית בחינם בקהילה היהודית, אך מניסיון, רמת הלימודים שם לא גבוהה, בלשון המעטה. עדיף לשלם יותר ולקבל תמורה טובה יותר לכספכם.

יוקר מחיה הוא יחסי. המשכורות טובות בעיקר למי שקיבל קביעות בעבודה (חוקי עבודה די דומים לגרמניה בהגנה על שכירים קבועים), אבל פרילנס היא אופציה טובה לעבודות מסוימות. עם זאת, לכל עבודה צריך לשלוח קורות חיים, אפילו למלצרות בבית קפה. בדרך כלל אין ביקוש לעובדים חסרי ניסיון בכלל, וצריך פרקטיקום של כמה שנים במקצוע כדי להיכנס לתחום בצורה מסודרת וטובה.

המוצרים בסופר הם לא הכי זולים, אבל גם לא מאוד יקרים כמו בשוויץ. אוסטרים, בניגוד לשוויצרים, לא חוצים את הגבול בהמוניהם רק בשביל לקנות בסופר בגרמניה.

גם אוסטריה היא מדינת רווחה, ושכזו אתם זכאים כאזרחים, אם אתם נזקקים, לסיוע בשכר דירה ומחיה. מערכת החינוך באוסטריה נחשבת למצוינת, וכמו בכל מדינה מפותחת, גם כאן יש בתי ספר פרטיים, והם יקרים מאוד. קצב החיים הוא איטי, בוודאי בהשוואה לבריטניה או ארצות הברית, ובעיקר קשה להתרגל לשלווה אחרי חיים שלמים של רעש. השלווה ניכרת בכל מקום.

מכשולים אפשריים: החיים מתנהלים בגרמנית ברוב המקומות באוסטריה. הניב קשה מאוד להבנה, אפילו לגרמנים של גרמניה, ויש קושי אמיתי בלמידת השפה. כמו בגרמניה, גם כאן אפשר לראות שואה בכל מקום, אבל זו רק החלטה שלכם אם מתאים לכם. לשומרי הכשרות, אפשר להסתדר באוסטריה, אבל זו מדינה פחות אידיאלית מאשר ניו יורק, לדוגמה, שיש בה אוכלוסייה יהודית גדולה הרבה יותר מאוסטריה.

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי אוסטריה ניתן למצוא כאן.
  • מידע מאתר שגרירות אוסטריה בישראל ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי קבלת אזרחות אוסטרית ניתן למצוא כאן.

Subscribe
Notify of

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
קיקי
Guest
2 years ago

מה שתואר כאן הוא הקצפת שמעל. מתאים לערים המרכזיות.
מחוץ לערים המרכזיות, למהגר תהיה בעייה לא פשוטה. לישראלי במיוחד.

דדד
Guest
Reply to  קיקי
1 year ago

למה?