Sign In

Remember Me

הגירה לצרפת

הגירה לצרפת

צרפת, כמו איטליה, היא חלום לתיירים. כשמגיעים לטייל בפאריז או דרום צרפת, הטיול יכול להיות חלומי – הנופים, היין, האוכל, השווקים, האטרקציות. בתור מהגרים בצרפת הכל שונה, אולי חוץ מהנופים.
במאמר זה נסקור את צרפת כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה, כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של המדינה, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחיי היומיום והבחנות שרק מי שגר כאן יכול לספר לכם.

דרכון מדינה – צרפת

הרפובליקה הצרפתית היא מערב אירופה במיטבה, מכל הבחינות. היא חלק מהאיחוד האירופי, ומתגאה להיות מדינה בה הדת מופרדת מהמדינה (עד לרמת איסור לבישת סמלי דת בציבור), גם עם יותר מ-66 מיליון איש, במגוון דתות ודעות, עם חופש ביטוי רחב. צרפת היא רפובליקה נשיאותית דמוקרטית, עם שלוש זרועות שלטון. השפה הרשמית על פי חוק היא צרפתית, אבל בפועל תשמעו עוד בליל ענקי של שפות ברחובות, בין אם בפאריז ובין אם במרסיי, בין היתר בזכות כמות התיירים העצומה בצרפת. אבל, כן, גם כמויות המהגרים יצרו כאן מגוון רחב של תרבויות ושפות. אם תשאלו צרפתים "אמיתיים" הם כנראה יאמרו לכם שמי שגר בצרפת ולא מדבר צרפתית מזלזל בהם ובתרבות שלהם. כשהיה את הפיגוע במערכת העיתון "שארלי הבדו" לפני כמה שנים, ביקשו מהילדים בבתי הספר לצייר את תחושותיהם והסבירו ש"קיצוניים מנסים לפגוע בצרפת, אבל אנחנו לא ניתן להם".

האקלים הוא כמו בישראל, אבל בקיץ יכול להיות גם 38 מעלות בצל ואין מזגנים ובחורף קר (קצת הרבה). אם אתם לא רוצים להיפרד מהאקלים הישראלי, מישור החוף של הים התיכון הוא בדיוק בשבילכם (ניס, מרסיי וכו'). בקיץ יש מקומות שהעירייה מחלקת בקבוקי מים קרים בתחנות הרכבת הגדולות… מערכת התחבורה הציבורית נפלאה, גם בערים עצמן, גדולות כקטנות, וגם ביניהן ובין חבלי הארץ הכפריים יותר. תשתית הכבישים ברוב חלקי המדינה מושקעת, ובערים הגדולות לא צריך רכב כדי להתנהל בחיי היומיום (אבל אם ברכב, חשוב לזכור שנותנים זכות קדימה לאלו הבאים מימין). אפשר לטייל בסופי השבוע, ואפשר לעבור ממקום אחד לשני על פי הטעם האישי. האווירה בליל שונה לחלוטין מזו בפאריז, וניס שונה מטולוז, כמו שכל כפר שונה מאחרים באווירה שבו, באופי האוכלוסייה ובנכונות לקבלת מהגרים. גם השוני בין מקום למקום מצריך עדיין נימוס בסיסי, כמו לומר 'בונז'ור' לכל אחד ואחת, גם לכאלו שאתם לא מכירים. רבים אומרים שהצרפתים לא נחמדים למי שזר ו/או לא מדבר צרפתית, אבל מניסיוננו, יש ויש. בעיקר כשלומדים צרפתית, מספיק להראות נכונות ושליטה חלקית בשפה כדי שהאדם מולכם ייפתח ויחייך.

מערכת החינוך לילדים נחשבת לטובה מאוד, אך יש לקחת בחשבון שאיסור סממני הדת בא בבתי הספר הציבוריים הרבה יותר לכדי ביטוי, ולבתי הספר הציבוריים אסור לכפות דת, אלא לקבל כל דת שהיא, כולל מפלצת הספגטי המעופפת. יש תכנית לימודים שמעודדת שייכות ולאום צרפתי לפני כל דבר אחר. בתי הספר הפרטיים הם שונים, יש כאלו בסבסוד חלקי של המדינה, אבל שכר הלימוד בבתי הספר הפרטיים הוא לא בשמיים, ובשל כך הורים מעדיפים בתי ספר פרטיים על ציבוריים. יש בתי ספר דתיים, כולל נוצרים, יהודים ומוסלמים, והרמה משתנה בין בית ספר לבית ספר.

בצרפת יש קהילה יהודית גדולה מאוד, בעיקר בפאריז. יש כאלו בקהילה החשים מאוימים יותר ויותר בשנים האחרונות מגל אנטישמיות בצרפת (מה שמסביר את הגירתם של יהודים-צרפתים רבים לישראל בעשור האחרון), ויש כאלו שנוטים לייחס את הפחד לטרנד הכללי שפוקד את העולם בעשור האחרון. כל אחד ואחת עם הרגשתם, אבל עובדה אחת קיימת, והיא שיש הבדל בין צרפת של פעם לצרפת של היום. לטובה או לרעה, כל אחד ודעתו. הקהילה הישראלית גם היא גדולה, יחסית, ומתרכזת בעיקר בפאריז, אבל יש גם בערים קטנות יותר ברחבי המדינה. אפשר למצוא אותם בקלות בקבוצות בפייסבוק, בבלוגים ברשת ועוד.

המצב הכלכלי אינו רע במיוחד ולא טוב במיוחד. למצוא עבודה ברוב התחומים לא קשה יותר מישראל, והמכשול הוא בדרך כלל השפה והניסיון הרצוי. מצד שני, מי שמגיע למדינה לתקופה קצרה ומוגדרת לרילוקיישן לא יחפש מראש עבודה לכל החיים. המשכורות נעות גם הן מסקאלה של מינימום הכרחי לסביר פלוס, אבל טרם יצא לנו להכיר, בין חברינו הקרובים, מיליונרים שעשו את הונם בצרפת (יש כאלו, כמובן, אבל פשוט אנחנו לא מכירים אישית). בוודאי תופתעו לשמוע שעובדי הוראה מתוגמלים ביד רחבה, יחסית לישראל, ועובדים מעט שעות ביחס לעמיתיהם הישראלים. לדוגמה, שבוע העבודה המקובל הוא 40 שעות, שמחולקות בין הוראה פרונטלית לעבודה בבית על מבחנים, מערכי הוראה וכו', והשכר נע בין 1,800 ל-3,500 אירו.
יוקר מחיה, כמו בכל מקום אחר בעולם, הוא תלוי מקום. יש מקומות שיותר זול ויש יותר יקר. הפער מורגש גם בין אזורים שונים של העיר, כך שבמרכז של המרכז של פאריז יהיה סופר יקר, אבל בפרברים המחירים יותר הגיוניים.

לאוהבי הספורט – כדורגל הוא היסטריה לאומית בכל רחבי המדינה. יש חוגי כדורגל בכל מקום, ושידורי השיא הם של משחקי כדורגל לאומיים. על המונדיאל בכלל אין מה לדבר. במשחק הידידות בין צרפת לגרמניה לפני כמה שנים, היה פיגוע קרוב לאצטדיון, אבל אנשים דיברו עדיין על זה שצרפת ניצחה. סדר עדיפויות 🙂

מכשולים אפשריים: כמו שציינו קודם, מציאת עבודה כאן היא משימה לא-פשוטה, במיוחד לאלו שאינם דוברים את השפה, ואף אחד לא יכול להבטיח לכם וילה בפרובנס או בקתה בהרים. להגר למדינה כמו צרפת דורש המון סבלנות, וגם סובלנות, גם בהגירה לטווח ארוך וגם ברילוקיישן.

אם אתם מוכנים נפשית לעבור את כל המכשולים – לכו על זה!

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי צרפת ניתן למצוא כאן.
  • מידע מאתר שגרירות צרפת בישראל ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי קבלת אזרחות צרפתית ניתן למצוא כאן.
  • הבלוג של ונוס – בחורה צעירה שהיגרה לפריז ומספרת על החיים בצרפת מנקודת מבטה.

הצטרף כמנוי
הודיעו לי על

23 תגובות
חדש ביותר
הישן ביותר הנבחרות
משוב מוטבע
הצג את כל ההערות
נטע
אורח
3 שנים לפני

שלום, אני לא מצליחה לפתוח את כתובת המייל שכתובה באתר ולא הצלחתי להיכנס לקבוצת הוואטסאפ, קיבלתי הודעה שהקבוצה מכילה את כמות האנשים המקסימלית ובגלל זה אני לא יכולה להצטרף.
אני מחפשת דרך בצורה נואשת לרדת מהארץ, לצערי אין לי דרכון זר או אפשרות להוציא אחד כזה לפי ההיסטוריה המשפחתית שלי.

אני דוברת אנגלית ברמה גבוהה ועברית כשפת אם, אשמח לעזרתכם. תודה רבה!

אני
אורח
3 שנים לפני

אני מת לצאת מהארץ.ולא איכפת לי מכל החסרונות שלה.אני לא מתעסק במה שחסר פה רק שלי זה לא מתאים.ממילא אני קטן מדי לשנות פה דברים זה גדול עלי והחיים עוברים כהרף עין.אז מתי נהנה מהחיים?אז שיהיה לכם חג חרות שמח שתגיעו לחופש אמיתי!

אפשר אחרת
אורח
3 שנים לפני

אפשר היה לפתוח את האתר
כאתר המסייע להגירה למי שמעוניין
בלי להשמיץ ולגדף.כמי שיש אתרי הגירה
בכל העולם.ענייניים נטו.

Bar
הגב ל  אפשר אחרת
3 שנים לפני

האתר הזה הוא בלוג המספר חוויות של אנשים שהיגרו לחו"ל ועל הדרך גם נותן טיפים מסוימים להגירה. אם אתה מחפש מדריך הגירה למדינה ספציפית ללא בלוג אתה יכול לחפש אתרים נוספים

נערך לאחרונה 3 שנים לפני על ידי Bar
רגע 1
אורח
הגב ל  הישראלי הנודד
3 שנים לפני

אני לא מגיב לגופו של אדם.
כתבתי את דעתי זכותך לחשוב אחרת.
ואין צורך להגיב לי באופן אישי.
אין זה הנושא אני או אתה.
אלא הרעיון.אז בוא נשאר ידידים.
אין לי נגדך כלום.לך יש טענה למדינה.
אני איש פשוט מדי כדי להכיל את הטענות.
בהצלחה.

הבנתי
אורח
הגב ל  הישראלי הנודד
3 שנים לפני

יש הרבה דברים שאני מסכים איתך.לגבי הגיוס אכן לדעתי צריך להכין תוכנית להפיכת הצבא לצבא מקצועי התנדבותי.יהיו תמיד אנשים שיתנדבו כי הם אוהבים לשרת אקשן או לחפש איזה תכלית וסיפוק וחוויה או לתרום. כמובן שהשכר יהיה חייב להיות טוב והתנאים טובים יותר.וכך תהיה תחושה של שיוויון אמיתי.לגבי ברית המילה לא מכריחים אף אחד בכח אין חוק כזה.זה טאבו חברתי ויש כאלה שלא עושים ברית מילה.לגבי החמץ רוב העם לא אוכל חמץ אז זה עוד טאבו חברתי.אבל מוכרים חמץ ברחבי הארץ ולא נותנים קנס כי בגץ כמדומני ביטל את זה.אני בטוח שיש מקומות שכן מוכרים אוכל ארנבות לא כשר לפסח.מה גם… קרא עוד e »

נערך לאחרונה 3 שנים לפני על ידי הבנתי
Kek
אורח
הגב ל  הבנתי
3 שנים לפני

בעיה של אותם אנשים! שלא יכולים להבין ולהכיל שבטווח הרחוק לא שווה באף צורה לסיים את חייך כאן. ולא המצב כאן לא אפילו הייתי אומר טוב אם משווים לאיזושהי מדינה מערבית ליברלית ו-דמוקרטית! זה כבר לא עניין של להילחם , זה המזרח ה-****** תיכון תמיד יהיו בעיות כאן ועוד בלבנט. אני סלח לי חי רק פעם אחת ורוצה לסיימם במדינה ליברלית וחילונית ! ולא בקישקש ה'***** כאן! וכך גם אחרים ונבונים. מקווה לך שתבחר בדרך הנכונה ותעזוב.

מסכים
אורח
הגב ל  Kek
3 שנים לפני

אכן לצערי המדינה גורמת לאנשים רבים
לחיות בקושי ולחץ רב.והרבה אנשים סובלים.
והמעטים עוזבים ונהנים הרבה יותר.
ככה זה בחיים.

דוד
אורח
הגב ל  הבנתי
1 שנה לפני

היהדות היא הפייק הכי גדול בתולדות האנושות, הידעתם שהנצרות קדמה ליהדות? דת ישראל היא לא יהדות. ישראל הייתה פגאנית וכמוה בית המקדש. יהווה הוא אל הכובש הפרסי. הפסוק "לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני", מעיד על ריבוי האלים, הבעיה היא שטיפת המוח הדתית שנעשית לילדים יהודיים מאז עומדים אלה על דעתם! המחקר המקראי עשה צעדים גדולים לאור גילוי עושר רב של ממצאים ארכאולוגיים בעשור האחרון. מה שנותן הבנה טובה יותר לגבי היהדות. היהדות של היום היא הרבה יותר קיצונית מזאת לפני כ500 שנה ובטח שונה בחומרתה מהיהדות שלפני 1000 שנה. דת היא דבר חי, אך היהדות רק מסתגרת יותר… קרא עוד e »

נערך לאחרונה 1 שנה לפני על ידי דוד
Kek
אורח
הגב ל  דוד
1 שנה לפני

אז…עזבת את הארץ?

איליה
אורח
הגב ל  דוד
1 שנה לפני

אתה ערבבת הרבה נושאים אחד בשני ויצא סלט. יהוה היה קיים עוד מעידן הברונזה שזה עוד הרבה לפני שפרס היתה קיימת (עידן הברזל). אתה צודק שהיהדות היתה פוליתאסיטית עד 700 לפנה"ס בערך, וגם אחרי זה היתה מונולטריסטית (מאמינים בהרבה אלים אבל עובדים רק אל אחד). בתקופת גלות בבל מתישהו היא הפכה למונותאיסטית אמיתית (קיים רק אל אחד) בהשפעת הזורואסטריזם. כמו כן, המשיכו לצייר דמות של יהוה יושב על עגלה עם כנפיים עוד הרבה אחרי זה. זה שיהדות התפתחה עם השנים זה לא אומר שהיא "נוצרה" רק לא מזמן, היא התגלגלה כבר יותר משלושת אלפים שונה והשתנתה הרבה, אבל יש רציפות,… קרא עוד e »

SID
אורח
הגב ל  איליה
1 שנה לפני

היהדות עד היום פוליתאיסטית, זאת דת של עובדי אלילים. רבנים, קברים, חפצים כמו מזוזות, פרטי לבוש וספרים הם רק כמה דוגמאות.
אפשר לנשק אותם בכל מיני מקומות, לעטוף אותם על הגוף, להשתטח עליהם, לשיר להם שירים או לנענע את הראש קדימה- אחרוה ולמלמל.

אתה צודק, היא לא נוצרה רק עכשיו, דגנרטים היו מאז ומעולם.

ימני
אורח
3 שנים לפני

לפי מה שהבנתי כותב הטקסט מתייחס לאיסור על לבישת סמלי דת בפומבי באור חיובי

8 שנים לפני

ורציתי להוסיף, יש פתגם ששמעתי פעם : צרפתים הם אנשים שבוחרים לחיות ביחד ולדבר צרפתית.

לדעתי הדבר הכי חשוב בהגירה לצרפת זה לדעת צרפתית ברמה גבוהה. כשאתה יודע צרפתית, יהיה לך פי כמה קל יותר.

8 שנים לפני

נתון מצחיק, דווקא הצרפתים יהודים ממוצא מרוקאי, הם באמת גסי רוח. אני נתקלת במלא כאלו שלא יודעים עברית בעבודה, אני מסבירה להם יפה בצרפתית והכל והם עונים לי באנגלית, למרות שהם הבינו הכל. זה ממש משפיל ומגעיל, בגללם הפסקתי לדבר בצרפתית עם לקוחות צרפתים בעבודה, בגלל הזלזול הזה. מיותר לציין שהם גם חסרי סבלנות וממש לא מנומסים. אבל כשנתקלתי בצרפתים לא יהודים, הם ממש התלהבו והחמיאו לי על הצרפתית ואפילו שאלו אותי אם אני מצרפת, שוויץ או בלגיה. מהכרות אישית עם התרבות הצרפתית (חברים וכאלה) זה נכון מאוד מה שאת רושמת, במיוחד בעניין הכדורגל, הם ממש מזכירים את הישראלים, גם… קרא עוד e »

רפאל
אורח
הגב ל  Cosette
3 שנים לפני

את מכלילה וזה מגעיל וגס רוח

ימני
אורח
הגב ל  Cosette
3 שנים לפני

את גזענית!! בושה שיש יהודים כאלה…

הגב ל  ימני
3 שנים לפני

אין ספק שניצחת בויכוח

ימני
אורח
הגב ל  ימני
3 שנים לפני

תתנו דיס לייקים כל האתר פה זה שמאלנים מתנשאים שמחיר המילקי זה הכל בשבילם.

אני
אורח
הגב ל  ימני
3 שנים לפני

התגובה הזאת היא תמצית הבעיה עם המדינה הזאת, שיסוע וחוסר מודעות. אם אתם באמת חושבים שמחיר המילקי הוא מה שגורם לאנשים לרדת מהארץ אז אין לכם מושג מאיפה להתחיל אפילו לתקן את כל הריקבון במקום הזה.