Sign In

Remember Me

הגירה לאוסטרליה

הגירה לאוסטרליה

אוסטרליה עולה בדרך כלל בשיחה לפני טיול תרמילאות. המדינה (יבשת) הענקית היא יעד קסום למי שמעוניין לחוות סגנון חיים שונה, בדרך כלל יותר רגוע מקצב וסגנון החיים בישראל. אבל אוסטרליה היא לא רק יעד תרמילאות מועדף, אלא גם יעד הגירה יציב כבר שנים רבות עבור ישראלים.

במאמר זה נסקור את אוסטרליה כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה, כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של אוסטרליה, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחי היומיום באוסטרליה והבחנות שרק מי שגר באוסטרליה יכול לספר לכם.

דרכון המדינה – אוסטרליה

אוסטרליה היא מדינה עצומה בגודלה, אך כמות האוכלוסייה, בהתחשב בגודל היבשת, היא מזערית – 24 מיליון איש בלבד (נכון לסוף 2016). אוסטרליה מחולקת ל-6 מדינות ושתי טריטוריות עיקריות, ובדומה לקנדה, היא מונרכיה חוקתית, כלומר שייכת לחבר העמים הבריטי, כשמלכת בריטניה נחשבת לראש המדינה, אך כדמות סמלית בלבד. במדינה יש שלוש זרועות שלטון, כמו בישראל. השפה העיקרית היא אנגלית, ולכל מדינה יש סלנג ודיאלקט משלה. יהיו לכם אתגרים גדולים להתמודד איתם, כמו כיצד לנהוג בצד שמאל של הכביש, או איך להתרגל למדרגות נעות שמוצבות גם כן בצד שמאל…

מבחינה דמוגרפית, תושבי אוסטרליה מאמינים במגוון דתות, אך העיקרית בהן היא נצרות. כמו בכל מדינה פלורליסטית, היחס על פי חוק, ולרוב בפועל, הוא שווה לכולם.
האוכלוסייה באוסטרליה מגוונת, וקהילת המהגרים הולכת וגדלה משנה לשנה. עניין הפליטים הוא נושא בוער בשנים האחרונות, בין היתר משום שהממשלה בחרה להגלות אותם לאי נפרד, במקום לקלוט אותם בצורה מסודרת, והאוכלוסייה ברובה מתנגדת למדיניות הזו. לפיכך, למי שחשוב לו, אין פליטים רבים באוסטרליה עצמה.

מבחינת אקלים, ישנו הבדל גדול בין ישראל לאוסטרליה – חודשי החורף בישראל הם חודשי הקיץ באוסטרליה, וההיפך. כך, למשל, אם תרצו לחגוג את חג המולד עם כל השאר תצטרכו להיות מוכנים לעובדה שבאוסטרליה חוגגים את חג המולד בקיץ, והשמש קופחת על הראש, יחד עם העצים והקישוטים.
אוסטרליה היא מדינה ידידותית לסביבה ואיכות החיים בה מאוד גבוהה. המשכורות סבירות ביותר ברוב המקצועות, ויוקר המחיה מותאם למשכורות (עבור אננס, לדוגמה, מספיק לעבוד 10 דקות לעובד בשכר מינימום אוסטרלי, שהוא 657 דולר אוסטרלי לשבוע). אוסטרליה נודעת באיזון של תושביה בין עבודה לחיי הפנאי והמשפחה, ולא מקובל לעבוד בשעות המטורפות שעובדים בישראל או בארצות הברית בעבודות מסוימות.

בדומה למדינות מפותחות רבות, גם כאן מערכת התחבורה מתקדמת מאוד והתשתיות (ברוב חלקי המדינה) מצוינות. בנוסף, אוסטרליה היא מדינה סוציאלית, כך שבין היתר יש תמיכת סעד מצוינת לזכאים מבין אזרחי המדינה. מערכת החינוך נחשבת למצוינת אף היא, והחינוך הוא אכן חינוך חינם, כל עוד הוא ציבורי. עם זאת, יש גנים ובתי ספר פרטיים המתוקצבים על ידי המדינה (בדרך כלל חלקית).

הקהילה הישראלית הפעילה ביותר נמצאת במלבורן (מדינת ויקטוריה), אבל יש גם קהילות ישראלים בערים הגדולות האחרות, בעיקר בסידני. צר לנו לשבור מיתוס עתיק, אבל מכיוון שישראלים רבים מגיעים לאוסטרליה עם ציפייה גבוהה לעניין – באוסטרליה לא מסתובבים קנגורואים וקואלות בין הבתים. על מנת לראות אותם כדאי לצאת מתחומי הערים. אם תחליטו לחיות בחוות באזורים מסוימים, יש יותר סיכוי שתראו קנגורו או קואלה באמצע היום, אבל אנחנו לא מבטיחים במאה אחוז 🙂

האם יש הבדלים בין המדינות באוסטרליה?
יש הבדלים משמעותיים בין מדינה למדינה באוסטרליה. מלבורן אינה כמו סידני, ומדינת טסמניה אינה קווינסלנד או ניו סאות' ויילס. הבדלים משמעותיים יש גם מבחינת האקלים, כאשר אזור צפון אוסטרליה מאופיין באקלים טרופי, מרכז היבשת יותר מדברי והאיזור הדרומי מאופיין במזג אויר משולב 🙂

בסידני, למשל, יש ריכוז גבוה במיוחד של בעלי כנף במגוון רחב, שנחשב לגבוה יותר מכל שאר הערים והמדינות באוסטרליה.

מה שמשותף לכולם הוא האהבה לרוגבי וקריקט, אז היכונו לשינוי בתפיסת העולם הספורטיבית: אין אוסטרלי שלא אוהב את ענפי הספורט הללו, ואין אנשים ברחוב כשיש משחקים חשובים… שימו לב שבמלבורן ה footy האוסטרלי הוא ספורט מאד פופולרי, וכדאי מאד שבמפגשים חברתיים תוכל להגיד שאתם אוהדי מועדון מסויים…

התנהלות החיים השלווה מהווה הפתעה לכל מהגר שמגיע מישראל, ובמיוחד לאלו הרגילים לחיות בצפירות, המולה וחרדה. מהגרים ישראלים רבים טוענים כי עדיין קשה להם להתרגל שצפירת רכבת היא לא אזעקה, או שמבזקי החדשות בטלוויזיה לא מובילים דווקא לפיגועים.

מכשולים אפשריים: החיסרון הבולט ביותר הוא המרחק מכל מקום שאינו אוסטרליה או ניו זילנד. גם אלו שהתחילו מביקור של פעם בשנה אצל המשפחה והחברים בישראל, עברו לפעם בשנתיים בשלב כלשהו. טיסה בין אוסטרליה לישראל יכולה להימשך בין 24 שעות לשלושה ימים.

כמו כן, בשנים האחרונות החמיר משרד ההגירה האוסטרלי את תנאי קבלת ויזות העבודה לעובדים מיומנים, וגם העונשים על העסקה ועבודה בלתי חוקית חמורים הרבה יותר, ונאכפים ככל שניתן.

אם אתם מוכנים נפשית לעבור את כל המכשולים הללו: לכו על זה!

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי אוסטרליה ניתן למצוא כאן.
  • מידע מאתר שגרירות אוסטרליה בישראל ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי קבלת אזרחות אוסטרלית ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי הטסת חיות לאוסטרליה ניתן למצוא כאן.

Subscribe
Notify of

3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רוח
Guest
1 year ago

ראיתי פעם סרט סקוטי, שבו הבחור הצעיר מנסה לחזור אל חברתו לשעבר, ממנה נפרד. הבחורה לא מוותרת ובסוף מטיחה בו, אבל למה אתה רוצה לחזור אלי, אומללה כל הזמן ואתה תהיה אומלל! אז הבחור עונה לה בלי אוויר, "אני רוצה להיות אומלל איתך"! זו בקיצור אלגוריה ליחסים שלנו עם הארץ! אפשר להגר, אבל איפה נהיה אומללים רק עם זו שאהבה נפשנו?

צחי
Guest
2 years ago

הייתי בפרת' כמה חודשים ושם הקנגרואים מסתובבים ברחובות כמו החתולים אצלינו

אשרף
Guest
5 years ago

הי אני מעוניין להגר לאוסטרליה