נכון, עבדתם כל כך קשה בשביל המעבר הזה, אבל גם אחרי שסוף סוף עברתם, זרי הדפנה טרם מגיעים.
חשוב מאוד להכין רשימת משימות לתקופה שמיד לאחר המעבר. אם אפשר לכתוב אותה עם שלבים ודרכים ליישום, מה טוב. לפעמים ניתן גם לבצע חלק מהמשימות כשאתם כבר בישראל, אבל אנחנו מודים: כנראה שעם הרוב המוחלט של המשימות תצטרכו לחכות עד שתעברו פיזית למדינת היעד.
אנחנו נפרט בענפים השונים את המשימות העיקריות, אבל תפקידכם לא מסתיים רק בלקרוא וליישם את מה שאנחנו כתבנו, אלא גם לחשוב עמוק יותר לאור המחקר שכבר ביצעתם על מדינת היעד. מה תצטרכו לעשות באופן מקומי, מדינתי או פדרלי. נו, הבנתם את הרעיון 🙂
הדרך הכי טובה להתחיל, צר לנו לומר, היא דרך קבוצות הישראלים בפייסבוק לאותה המדינה או העיר. כמו שכולנו יודעים, ישראלים יש כמעט בכל חור בעולם, נידח או לא. לפעמים (או בדרך כלל) הישראלים נמצאים בריכוזים גדולים בערים גדולות. לפעמים יש ישראלים במקומות קצת פחות עירוניים, ומקומות כאלו הם בדרך כלל ערים אוניברסיטאיות, כמו היידלברג בגרמניה, פרינסטון בניו ג'רזי וכו', אבל לא תמיד.
לקבוצות כאלו יש לרוב מסמכים בחלק של הקבצים, כשהמסמכים מפרטים אילו תהליכים צריך לבצע כשמגיעים לעיר/מדינה, ואיך לבצע אותם. אי לכך ובהתאם לזאת, אנחנו לא נכתוב באופן פרטני לכל עיר ומדינה, ורק ננחה לגבי ההליכים הכלליים, שתקפים לרוב המדינות בעולם.
לא רק בפייסבוק – האינטרנט מלא במידע. חפשו אתרים, בלוגים וכל דבר אחר אפשרי לאיסוף מידע. ככל שתדעו יותר, כך תצליחו לדעת מה המשימות שלכם לאחר המעבר ולארגן אותן בצורה הטובה ביותר. תחפרו עמוק ותמצאו כמה שיותר – לפעמים ידע שווה יותר מנפט 😉
והדבר הכי חשוב לגבי המשימות שלאחר המעבר – אל תתייאשו. גם אם לא הולך בהתחלה לרישום כתושבים בעירייה, הבנקים עושים לכם בעיות בלי ויזה וכו' – נסו שוב. החלום שלכם הוא שלכם, ואל תוותרו בגלל מכשולים קטנים שבדרך. אם אתם רק רוצים מספיק – תצליחו!
להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.