Sign In

Remember Me

תקשורת ואינטרנט

תקשורת ואינטרנט

בין שאתם נוסעים לרילוקיישן של שנה-שנתיים או מהגרים לתקופה של שנים, כנראה שתצטרכו דרך כלשהי לתקשר עם אנשים אחרים, אולי גם כדי לשמור על קשר עם חברים ומשפחה שנשארו בישראל.

לקראת המעבר כדאי לשאול את עצמכם כמה שאלות חשובות:

  1. איך ניצור קשר עם הנשארים בישראל?
  2. איך ניצור קשר עם האנשים שיהיו מסביבנו?
  3. האם נגלוש באינטרנט הרבה?
  4. מה מכל אלו אפשר לעשות בחינם?

עצוב להודות, אבל בימינו ישראלים (ועוד רבים אחרים, כמובן) כמעט ולא משתמשים בטלפון על מנת לנהל שיחה קולית עם אדם אחר. אנחנו משתמשים בטלפון על מנת לשחק בפוקימון גו, סימפסונס וסטאר טרק, לשיחות ווצאפ (התכתבויות, הודעות קוליות ושיחות), לפייסבוק (לא סתם פייסבוק קנו את ווצאפ), לניהול זמנים ועוד הרבה, אבל לא באמת למטרה המקורית שפעם יצרו את הטלפון. עם יד על הלב, כמה אתם משתמשים בשירות הטלפונים הרגיל? … בדיוק.

נתחיל בזה שאין לכם צורך יותר להיות מחוברים לחברת האינטרנט שהייתה לכם בישראל, בעודכם מחוץ לישראל לתקופה ארוכה. כמובן שאם השכרתם את הבית לתקופה ארוכה ואתם מעוניינים להשאיר את השירות, העניין ברור, אבל לכם להישאר מחוברים לחברה הישנה? עולה המון כסף ובאמת מיותר.

אחד מהדברים הראשונים שכדאי לעשות כשנוחתים במדינת היעד הוא למצוא דרך לתקשר עם העולם דרך האינטרנט, ולו רק מהסיבה שאתם צריכים להודיע שהגעתם בשלום ליעד.

אתם יכולים להגיע עם חבילת חו"ל של אחת מהחברות בישראל, אך בסופו של דבר כנראה שישתלם לכם יותר לקנות כרטיס סים מקומי, עם נפח גלישה לפי הצרכים שלכם. היתרון בכך הוא שאתם כבר מקבלים מספר טלפון על הדרך. אם אתם לא צפויים לקבל טלפון מהעבודה (בהרבה מדינות לא מקובל לתת לעובדים טלפון של החברה), כדאי לקנות את הנ"ל כבר מרגע הנחיתה, או לפחות ביום שאחרי.

לפני שמגיעים כדאי לבצע מחקר איזו חברת תקשורת תענה על הצרכים שלכם בצורה הטובה ביותר? האם אתם באמת רוצים להיות מחויבים לחוזה (בגרמניה, למשל, חוזה מחייב לשנתיים, אין אפשרות ליציאה מהחוזה גם אם השירות חרא והחוזה גם מתארך אוטומטית אם לא הודעתם שלושה חודשים מראש (לפחות!) ובכתב על רצונכם לסיים את חוזה ההתקשרות), או שאולי כרטיס סים פריפייד יספק את הצרכים שלכם? ואם החלטתם על חוזה – האם אתם עומדים בתנאי הסף על מנת "לקבל" חוזה?

ההמלצה שלנו לתחילת הדרך היא לקנות כרטיס פריפייד מקומי, לפחות לחודשים הקרובים, מאחר שאי אפשר באמת לדעת מה נפח השימוש שלכם באינטרנט ו/או באופן המסורתי של הטלפון. תמיד תוכלו לבקש להחליף חברה לחוזה קבוע לאחר כמה חודשים.

כרטיס פריפייד הוא כרטיס סים ללא התחייבות ויש חברות רבות שמספקות אותו, יחד עם מספר. את הכרטיס מטעינים מראש (אפשר גם להטעין דרך אתר האינטרנט של החברה) וניתן לעקוב באתר החברה מה מצב החשבון (בדומה לשיטת טוקמן בישראל).

ניתן להשוות מחירים באמצעות האינטרנט כבר מישראל, אך ניתן גם לבדוק בחנויות מקומיות, שנמצאות בשפע בכל מקום (ברוב המקומות). תמיד כדאי להיכנס לחנות שמורשית רשמית, ולא חנות של 'חאפרים'. על מנת לרכוש את הכרטיס כנראה שתצטרכו דרכון וכסף מזומן. דאגו שאלו יהיו איתכם בעת הרכישה.

חשוב מאוד לבדוק שהטלפון הסלולארי שברשותכם פתוח לכל הרשתות, ולא מוגבל לאחת, על מנת שתוכלו לבחור רשת בהמשך. באותו מקום שרכשתם את הכרטיס ניתן גם לרכוש חבילת גלישה ושיחות. ניתן לנסות לתפעל את הכרטיס לבד, ואפשר גם לבקש מהמוכר עזרה, מאחר שסביר להניח שהכרטיס יופעל לראשונה בשפה המקומית.

עכשיו, כשיש לכם אינטרנט בטלפון והכל זורם חלק, תוכלו להשתמש בכל שירותי השיחות החינמיות כגון VIBER, סקייפ, ווצאפ ופייסבוק. איכות השיחה תלויה במהירות הגלישה הסלולרית שלכם. אם אתם נמצאים ליד נקודת אינטרנט אלחוטי, הקליטה בדרך כלל תהיה יותר טובה, איכותית ויציבה.

שימו לב (!!) שכרטיס פריפייד הוא תלוי שימוש, ולכן הקפידו לסגור את האינטרנט כשאינכם משתמשים בו. בישראל רוב החבילות נמכרות במחיר מסוים, ללא חשיבות לשימוש או לכמות השיחות, ובפריפייד זה בדיוק ההיפך.

וזה מה שמביא אותנו לחבילת אינטרנט בבית. אם אתם לא מעוניינים לשבת בבתי קפה עם אינטרנט אלחוטי (ולא בכל מדינה יש אינטרנט חופשי בכל מקום כמו בישראל), כדאי שתהיה לכם חבילת אינטרנט גם בבית. שוב, כדאי לעשות מחקר ולבקש המלצות מהמקומיים לגבי החברות הקיימות, טיב השירות שהן נותנות (כולל מהירות תגובה לטיפול בבעיות ושירות לקוחות בעוד שפות מלבד זו המקומית), כמה זמן לוקח להן לשלוח טכנאי (יכול להיות מהיום למחר, עוד כמה ימים או עוד כמה חודשים) וכו'. אם התשובה היא שתי הראשונות או כל תשובה טובה אחרת, נהדר. באם התשובה היא עוד כמה חודשים (כך הנוהל הרגיל בגרמניה, למשל, אם כי יש יוצאים מן הכלל), אתם צריכים להתחיל בהכנות בהתאם. כך, לדוגמה, אם המודם יותקן רק בעוד שלושה חודשים, כדאי להזמין אותו ברגע שחתמתם על חוזה לדירה, גם אם תאריך הכניסה הוא בעוד ארבעה חודשים.

ועכשיו למטרה המקורית שלשמה יצרו את הטלפון. אז נכון שאפשר לשוחח דרך האינטרנט, גם בחינם. אבל, בסופו של דבר, לפעמים נוח לדבר בלי תמיכת האינטרנט הלא-הכי-יציב-בעולם.

נכון, הבחירה בחבילה סלולורית יכולה להיות דרך חוזה שמאפשר שיחות חופשי ללא הגבלה, אבל אם אתם עם פריפייד, אז זה יכול להיות קצת בעייתי. פתרון אפשרי לבעיה (מיועד לתקשורת עם אנשים שנמצאים בישראל) הוא לחתום חוזה עם אחת מהחברות המספקות שיחות מוזלות עם מספר ישראלי. זה אומר שאנשים מתקשרים אליכם למספר ישראלי בתעריף מקומי רגיל, המספר עובר אליכם הביתה או לנייד, ואתם משלמים מחיר קבוע לחודש עבור התענוג.

להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.


Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments