Sign In

Remember Me

עלייה עם חיות מחמד מזן מסוכן או חיה אקזוטית

[stextbox id="warning"]הגיעו אליכם שמועה שלפיה לא ניתן להטיס ארצה כלב מזן מסוכן או ציפור? וכן ישנם שני תהליכים נפרדים לייבוא חיה אקזוטית או כלב מזן מסוכן לארץ. הכול במאמר הבא.[/stextbox]

מתכננים לעלות ארצה בהרכב מלא עם החיות? ובכן לפני שאתם מזמינים לחיה שלכם כרטיס טיסה לכיוון אחד, חשוב שתבדקו את הוראות משרד החקלאות הישראלי בדבר חיות מזן מסוכן וחיות אקזוטיות, לראות האם חיית המחמד שלכם נכללת באחת הקטגוריות הללו. כך לדוגמה, אם יש ברשותכם כלב מסוג אמסטף, רוטווילר, פיטבול ועוד כמה זנים של כלבים הנחשבים בישראל 'זן מסוכן', תהליך הייבוא שלהם לארץ עומד להיות שונה (גם אם הם לא כלבים גזעיים). כמובן שאם חיית המחמד שלכם (ציפור לדוגמה) נכללת ברשימת החיות האקזוטיות, תהליך הייבוא שלה לארץ שונה מזה של יבוא חיית מחמד רגילה.

דיפלומטים, סטודנטים ותיירים שמגיעים לארץ לתקופה מוגבלת נוטים לעתים להרים ידיים ולוותר על תהליך יבוא החיה כאשר זו נחשבת חיה מזן מסוכן או חיה אקזוטית. הם מוצאים פתרונות זמניים כגון חברים, בני משפחה, אומנה ואפילו פנסיון שישמור על חיית המחמד שלהם לתקופת שהותם בארץ. אולם מי שעושה עלייה או חוזר ארצה לצמיתות – עבורו להשאיר את החיה מאחור זו לא אופציה!

הבשורות הטובות הן שניתן לייבא לארץ חיות אקזוטיות וכלבים מזן מסוכן אולם זהו תהליך יבוא ארוך יותר ומורכב יותר.

[stextbox id="alert"]תהליך יבוא כלב מזן מסוכן:[/stextbox] משרד החקלאות הישראלי מגדיר את רשימת הכלבים הבאה כנכללים בקטגוריית  זן מסוכן:

Pit Bull Terrier, American taffordshire Terrier (Amstaff), Bull Terrier, Fila Brazileiro,
Staffordshire, Bull-Terrier, Tosa Inu (Japanese Tosa), Rottweiler and Argentinian Dogo

חשוב לציין כי זו איננה רשימה סגורה וכי ייתכן ויתווספו אליה זנים שונים בעתיד הרחוק ואף בעתיד הקרוב. אשר על כן, יש להתעדכן ברשימה כמה חודשים לפני מועד הטיסה.

כדי לייבא כלב מזן מסוכן, על הכלב להיות בגיל 18 חודשים לכל הפחות והבעלים של הכלב צריכים שתהיה ברשותם הצהרה חתומה ומאושר על ידי עורך דין (נוטריון) שהכלב שייך להם ושהם נושאים באחריות מלאה לכלב.

כלב הנחשב לזן מסוכן חייב להיות מסורס (על הכלבה להיות מעוקרת) כאשר את הניתוח (עיקור או סירוס) יש לבצע פרק זמן סביר לפני הטיסה כך שהכלב יחלים החלמה מלאה עד למועד הטיסה כדי לקבל אישור בריאות לקראת הטיסה.

[stextbox id="info"]תהליך יבוא חיה אקזוטית:[/stextbox] סוגים מסוימים של ציפורים אשר נחשבים לחיית בית ומאידך נופלים בקטגוריה של חיה אקזוטית יקבלו אישור יבוא לארץ באם יתקיימו (במלואם) תנאי ההטסה והייבוא. לשם כך דרושים אישורי יבוא חיה אקזוטית ממשרד החקלאות הישראלי ומרשות שמורות הטבע והגנים.

תהליך יבוא חיה אקזוטית מתחיל בבדיקת 'יתכנות' feasibility check בה קובעים נציגי רשות משרד החקלאות ורשות הטבע והגנים האם ניתן לייבא את החיה לארץ על פי שיקולים שונים כגון: סוג החיה, מדינת המוצא, גיל, מצב בריאותי ועוד. חשוב לציין כי זהו תהליך ארוך יחסית ולכן חשוב להתחיל בהכנות חודשים ספורים לקראת הטיסה (רצוי להתחיל כשלושה חודשים מראש).

במקרה של יבוא ציפור, עליכם להצטייד באישור בריאותי שהונפק 48 שעות לפני הטיסה. את אישור הבריאות צריך לשלוח לרשויות המדינה טרם הגעת החיה לארץ (48 שעות לפני הטיסה). כמו כן, על הציפור לשאת שבב זיהוי לרגלה.

הטסת חיות מחמד מזן מסוכן או חיות אקזוטיות מחייב אתכם לעבוד על פי החוקים והתקנות של מדינת המוצא, מדינת ישראל, חברות התעופה ושדות התעופה בדרך. כלל החוקים והרגולציות התקפים להטסת חיות באופן כללים תקפים שבעתיים כאשר מדובר על הטסת חיות אקזוטיות או חיות מזן מסוכן. הווה אומר שעליכם להצטייד בכלוב הטסה מורשה על פי מידות מדויקות של החיה, עליכם לעמוד בשורת דרישות לבדיקות וחיסונים (כלבת, בדיקת נוגדני כלבת וכיו"ב). בנוסף, במקרים מסוימים שלטונות המדינה יכולים לחייב הסגר בית לתקופה מסוימת לפני מועד הטיסה.

עולה חדש שיגיע לארץ עם חיות מחמד הנכללות בקטגוריה של זן מסוכן או חיה אקזוטית ללא כל האישורים הנדרשים צפוי בפני: עיכובים, קנסות, הסגר, גירוש החיה ואף תביעה אזרחית או פלילית. שלטונות מדינת ישראל מתייחסים בחומרה רבה לכל מקרה של ניסיון להחדיר לארץ חיות שלא על פי חוק וכאשר מדובר על חיה מזן מסוכן או חיה אקזוטית – יש נטייה להחמיר שבעתיים.

[stextbox id="download"]טיפים לבעלי חיות מחמד מזן מסוכן או חיות אקזוטיות לקראת הטיסה לארץ:[/stextbox]

  • קפידו להתחיל את התהליך לפחות חודשיים שלושה לקראת מועד הטיסה.
  • פנו אל וטרינר מוטס במדינת המוצא או בישראל כדי לקבל מידע והנחיות מפורשות לתהליך ההטסה, יצוא וייבוא החיה ממדינת המוצא לישראל. לא כל וטרינר בקיא בהליך הרפואי הכרוך בהטסת חיה ובוודאי שלא כולם בקיאים בתהליך יצוא/יבוא חיות אקזוטיות.
  • ודאו שיש לכם את כל המידע הנחוץ, לרבות כל המסמכים ואנשי הקשר הנכונים בארץ המוצע ובמדינת היעד כדי לנהל תהליך חוקי ומסודר. במקרים מסוימים יתכן ותדרשו להציג טפסים מקוריים או תרגום של מסמכים, שימו לב לפעול על פי חוקים מפורשים כדי למנוע טעויות ואי הבנות.
  • כאשר מייבאים לארץ חיה מזן מסוכן או חיה אקזוטית נמל התעופה בן גוריון הוא רק התחנה הראשונה.  חשוב לוודא שיש לכם את כל המידע ויש לכם את התנאים ההולמים לגידול החיה בתנאים הנחוצים לה ו/או על פי חוקי המדינה (מה ההנחיות לגידול חיה מכל סוג, בחוץ או בבית וכיו"ב).
  • דאגו לאתר וטרינר מקומי, סמוך למקום מגוריכם החדש בארץ לפני הגעתכם, שכן לא כל וטרינר בארץ בקיא בהליך הטיפול בחיה שלך או בקיא בתהליך הייבוא והמחלות או הסיבוכים הקשורים לטיסה.

הסוכנות הישראלית להטסת חיות מחמד, השייכת לבית הרופאים הווטרינרי מכבים, נוסדה בשנת 2004 במטרה לסייע לכם להטיס את חיות המחמד שלכם לישראל בבטחה ובנוחות. אנו מעניקים שירותי ייעוץ, הכוונה וטיפול פרטני בכל לקוח המבקש להטיס לארץ או ממנה חיית מחמד ומגוון השירותים שלנו כולל: מידע בנושא חוקים ורגולציה, שירותים וטרינרים הנחוצים לתהליך ההטסה, הזמנת כרטיסי טיסה למשפחות ולחיות או שילוח קרגו ועמילות מכס, התאמת כלובי הטסה, שירותי מלווה מוטס, תיאום פנסיונים בארץ ובחו"ל, הסעות לשדות התעופה ועוד.

הסוכנות פועלת מול משרד החקלאות ורשות הטבע והגנים במטרה לסייע לעולים חדשים ותושבים חוזרים לייבא ארצה בצורה חוקית, בטוחה ונוחה, חיות מחמד הנכללות בקטגוריות של חיה מזן מסוכן או חיה אקזוטית.

[stextbox id="grey"]הטבות לעולים חדשים הפונים דרך אתר נפש בנפש:[/stextbox]
  • ועכשיו במבצע לעולים חדשים 50% הנחה על שירותי ניהול הטסה לחיית מחמד שנייה!
  • לקוחות המגיעים מחו"ל זכאים לבדיקה לאחר הטיסה, כאן בבית הרופאים הווטרינרי מכבים  והשלמת חיסונים – בחינם!
  • עם הגיעכם לארץ הנכם זכאים להשאיר את חיית המחמד שלכם בפנסיון שלנו במכבים ליומיים ראשונים בחינם.
  • שיחת ייעוץ טלפונית ללא עלות וללא התחייבות.

למידע נוסף ניתן ליצור קשר עם צוות Terminal4Pets
972.8.9264554
44.203.0514087 מאנגליה
1866-pet-2-fly מארה"ב
info@terminal4pets.com
www.terminal4pets.co.il

© כל הזכויות שמורות לאתר Terminal4Pets.co.il ולאתר leaveisrael.com.
מאמר זה נכתב על-ידי חברה חיצונית ללא תמורה. לאתר ליב ישראל אין אחריות על טיב ואיכות השירות שהחברה מעניקה ללקוחותיה.


Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments