Sign In

Remember Me

עוזבים לחו"ל לפני שמצאתם עבודה?

לא כל מי שעובר להתגורר מעבר לים, עושה זאת לאחר שכבר מצא עבודה מסודרת, לאחר שהוא מכיר את הבוס החדש ולאחר שהוא יודע מה בדיוק יהיה גובה השכר שלו. אז אם אתם מבקשים לעזוב את הארץ ולגור במדינה אחרת אבל אין לכם עבודה שם, אתם לא לבד… רבים לפניכם עשו זאת והצליחו.

לא מעט צעירים ישראלים, שעדיין לא הצליחו לבסס קריירה בארץ, להוטים לצאת לדרך ולנסות את מזלם בחו"ל ומחליטים לקפוץ למים ולתת לחיים פשוט לקרות. בהתחלה הם בוודאי יצטרכו למצוא תעסוקה מזדמנת כדי להתפרנס, אבל אחר כך "השמים הם הגבול".

מי שכבר עשה את הצעד הזה ועבר להתגורר במדינה אחרת בטח יגיד לכם שאין זמן מתאים כמו ההווה, כך שאם גם אתם רוצים לגור במדינה אחרת, פשוט עשו זאת. הדברים יסתדרו לכם כמו שהם מסתדרים לכל האחרים. כדי להקל עליכם, הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור למתכננים לעבור לחו"ל ללא מקום עבודה מובטח.

לחקור את מדינת היעד
מומלץ לאמץ פילוסופיה "מכוונת פעולה" אבל זה לא אומר שאתם צריכים לגשת מיד ולארוז את המזוודה בלי לדעת לאן אתם בכלל הולכים. אדרבא, יציאה לחו"ל עם כרטיס לכיוון אחד, בלי עבודה מסודרת – דורשת תכנון נוסף לעומת נסיעה רגילה לחו"ל. אחד המפתחות להצלחה במקום החדש הוא להכיר אותו. נסו לבדוק את האפשרויות הזמינות שם וחפשו אנשי קשר רלוונטיים לפני שאתם עוזבים, ולא בזמן שאתם מנסים לנווט את דרככם בעיר החדשה.

ליצור רשת של מכרים לפני היציאה
כשמגיע מועד הטיסה, אתם אמורים להיות מצוידים בשמותיהם של לפחות חמישה אנשים איתם תוכלו ליצור קשר כשתנחתו במדינה החדשה. אלה לא צריכים להיות קשרים מקצועיים, אלא אנשים שאתם יכולים להיפגש איתם בבית הקפה, להכיר דרכם שמות של אנשים נוספים ובאמצעותם להתחיל להכיר עוד ועוד אנשים שיוכלו לעזור לכם לאתר הזדמנויות תעסוקה. אנשי הקשר הם משמעותיים מאוד בכל מה שקשור לחיפוש עבודה בדרך כלל, אבל הם מאוד חיוניים כשנמצאים במקום זר.

לדעת לכמה זמן יספיק לכם הכסף שעומד לרשותכם
מומלץ לתכנן תקופה של מינימום שלושה חודשים ללא משכורת, אלא אם כן אתם בטוחים שיש לכם כישורים שמאפשרים לכם פרנסה מידית. האמת היא שתעשו בחוכמה אם תתכננו כך שהכסף יספיק לכם למשך שישה חודשים. אם אתם לא מאלה שיוצאים להרפתקה בלי חשבון ומוכנים להוציא את הכסף ולא חשוב מה יקרה הלאה – עדיף שתתכננו היטב את התקציב שעומד לרשותכם.

להכין את עצמכם לכל מצב
כדי להשיג את העבודה שאתם באמת רוצים (תלוי במצב השוק), כדאי לקחת בחשבון תקופת ביניים שבמהלכה תצטרכו לקבל על עצמכם כל מיני משימות כמו: לטפל בילדים, להוציא כלבים לטיול יומי או לשמש כברמנים. זוהי הסיבה שבגללה המעבר לחו"ל לפני מציאת מקום עבודה, הוא הרבה יותר אטרקטיבי לאנשים בשנות העשרים שלהם. קרוב לוודאי שלא תרצו לטייל עם כלבים במשך חודשים רבים, אבל להזדמנויות יש נטייה להכפיל את עצמן ולהתרבות, כך שאם תתחילו לקבל עבודה אחת או שתיים – גם אם היא רחוקה מהעיסוק האידיאלי בעיניכם – אתם עשויים למצוא עבודות נוספות אחרות בעתיד.

טיפים לחיפוש עבודה במקום החדש:

  • לא לדחות את חיפוש העבודה. עדיף להתחיל מוקדם מאשר מאוחר, במיוחד כשעוברים למקום חדש.
  • לבדוק את המשאבים המקומיים שמאפשרים למצוא עבודה (אתרי אינטרנט ייעודיים באזור המגורים שלכם, או חיפוש עבודה באתר הרשות המקומית של העיר אליה אתם עוברים).
  • להודיע למכרים ולחברים מקומיים שאתם מחפשים עבודה.
  • להיכנס לאתרים של עסקים מקומיים ולבדוק את רשימת הדרושים או להתקשר למנהל כוח האדם בעסק ולברר אפשרויות תעסוקה.
  • להכין קורות חיים מעודכנים בשפת המקום. על מנת לתפוס את עיניו של המעסיק ולהגיע לראיון עבודה, חשוב להקפיד שקורות החיים שלכם יהיו ערוכים כהלכה ויבלטו מעל כולם – תוכלו ללמוד איך לעשות זאת באתרים ייעודיים רבים ברחבי האינטרנט.

הכתבה באדיבות דיזנהאוז – כל החופש שבעולם.

אני מקווה שהפוסטים שלי יעודדו אותכם ויעניקו לכם השראה להגר וגם למצוא את האושר האישי שלכם :) קריאה נעימה.

Subscribe
Notify of

6 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments