Sign In

Remember Me

הגירה להולנד

הגירה להולנד

הולנד מושכת אליה מהגרים מכל העולם, וגם הרבה מאוד ישראלים. ולא, הולנד היא לא רק אמסטרדם, אלא עוד הרבה מאוד ערים מעניינות ונהדרות לגור בהן. הולנד היא איכות חיים, היא יופי עוצר נשימה וירוק, הרבה ירוק (כן, מכל הסוגים, אבל אנחנו וההולנדים מתייחסים יותר לנוף!).

במאמר זה נסקור את הולנד כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה (מצאנו אחד!!), כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של הולנד, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחיי היומיום במדינה והבחנות שרק מי שגר כאן יכול לספר לכם.

דרכון מדינה – הולנד

הולנד היא מדינה יחסית קטנה כשמדברים על אירופה. מבחינת אוכלוסייה, בהולנד יש "רק" 17 מיליון איש, שמתרכזים בשטח קטן יחסית, ולכן הולנד נחשבת למדינה הצפופה באירופה. הולנד היא מונרכיה חוקתית ונודעת בהיותה מדינה ליברלית בהרבה מאוד תחומים, החל בלגליזציה של סמים קלים, מיסוד הזנות ויחס לחד-מיניים. השפה העיקרית היא הולנדית, אבל כמעט כל ההולנדים מדברים גם אנגלית. בבתי הספר לומדים גם גרמנית, צרפתית ועוד שפות.

כמו הרבה מדינות באירופה, גם הולנד נוטה לכיוון הנצרות, אך אתאיזם נפוץ ביותר. רוב האוכלוסייה בהולנד פתוחה למהגרים ופליטים, אך קיימת עלייה בשנים האחרונות, כמו בכל העולם, של הימין הקיצוני, הדוגל בשנאת זרים, ויוצא כנגד פליטים ומוסלמים בעיקר. מיעוט המהגרים הגדול ביותר בהולנד הוא של מרוקאים (המוסלמים באופן כללי מהווים 5.9% בלבד מאוכלוסיית הולנד), אבל יש קבוצות גדולות מכל העולם, בשל אופייה המיוחד של הולנד, וברובם הם מרוכזים באמסטרדם, שהפכה להיות יותר קוסמופוליטית מאשר הולנדית. הפתיחות הגדולה נעוצה בהבנה שזוגות הולנדים מולידים בממוצע 1.7 ילדים בלבד, ולכן העתיד יהווה בעיה מבחינת מיסים וכוח עבודה, בדומה להרבה ממדינות אירופה.

הולנד היא מדינה ידידותית לסביבה ואיכות החיים בה מאוד גבוהה. מערכת התחבורה במדינה מתקדמת מאוד והתשתיות (ברוב חלקי המדינה) מצוינות. אין לחץ, הרחובות נקיים, החנויות נפתחות בשעות מאוחרות ונסגרות מוקדם, יש שפע של פארקים ירוקים ושקט מאוד, אפילו המשאיות והאוטובוסים שקטים. לצד זאת, יש נגישות גבוהה ביותר לכל מקום באופניים, נגישות שמפחיתה משמעותית את כמות כלי הרכב על הכבישים. רוב האנשים רוכבים באופניים, גם ילדים, זקנים והורים עם תינוקות. הולנד היא מדינה אירופאית קלאסית, שמשופעת בגשמים גם בקיץ. כמו כן, יש הרבה רוחות וגם שלג. אבל כשירוק בחוץ, זה ירוק אמיתי. פשוט מדהים לצאת החוצה ולטייל עם כל המשפחה באופניים. בקיץ חם יחסית, והרבה הולנדים נוסעים לחופשות שלהם להתאוורר מעט.

ימי העבודה הם בדרך כלל של שמונה שעות, כשלאחר שעות העבודה, בסופי השבוע ובחופשות לא נהוג להטריד את העובדים. ברמה כללית, ההולנדים הם אנשים מאוד מתורבתים ושקטים, שעובדים בצורה ישירה ואינם לוקחים הכל באופן רגשי. אפשר להרגיש שרמת האגו, הפוליטיקה והשחיתויות פחותה בהרבה מאשר במקומות אחרים. הפרגמטיות מאוד חשובה כאן, ואפילו שההולנדים נחשבים לישירים, לא כדאי לישראלים לבחון את הגבולות…

בנוסף, הולנד ידועה בעולם במדיניות הרווחה שלה, ובין היתר יש תמיכת סעד מצוינת לאזרחי המדינה, ניתן לשהות בחופשת מחלה של עד שנתיים – גם מסיבות של לחץ ומתח נפשי, עובדים זכאים ל-20 ימי חופש בשנה לפחות – מתוכם שבועיים רצופים, וקיים נוהג נפוץ וקבוע של ארבעה ימי עבודה בשבוע. מערכת החינוך מצוינת אף היא, למרות שישראלים רבים טוענים לבעייתיות עם מגבלת השפה. החינוך הוא אכן חינוך חינם, כל עוד הוא ציבורי. עם זאת, חלק מהגנים ובתי הספר הפרטיים מתוקצבים אף הם על ידי המדינה (בדרך כלל חלקית). יש גנים ובתי ספר דו-לשוניים (הולנדית ועוד שפה – עם כיתת שילוב מיוחדת שנהוגה בחלק מבתי הספר הציבוריים. בכיתה כזו יש תלמידים של מהגרים אשר לומדים חצי שבוע באנגלית וחצי בהולנדית), אבל הילדים נקלטים יחסית במהירות, בדרך כלל.

יש קהילות יהודיות וישראליות ברחבי הולנד. הגדולה היא באמסטרדם, אבל יש גם קהילות קטנות יותר בערים אחרות כמו רוטרדם, האג ומאסטריכט. הישראלים מאוד מפוזרים, בעיקר לפי מקומות העבודה ו/או הלימודים.

מכשולים אפשריים: מלבד השפה, אנחנו לא מכירים הרבה חסרונות בלהגר להולנד. יפה כאן, נוח כאן, איכות חיים נהדרת.

אנחנו אומרים – לכו על זה!

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי הולנד ניתן למצוא כאן.
  • מידע מאתר שגרירות הולנד בישראל ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי קבלת אזרחות הולנדית ניתן למצוא כאן.
  • הבלוג של סטיב – ישראלי לשעבר שהיגר להולנד ומשתף מתובנותיו הרבות.

Subscribe
Notify of

20 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
בותינה
Guest
1 year ago

מעוניית לעבור להולנד עם ילדים איך אפשר ?

מור
Guest
1 year ago

אם לי יש דרכון אירופאי ולבעלי ולילדים אין.. האם ניתן לעבור ? מה התנאים ואיך עושים את זה

מרגריטה
Guest
2 years ago

מעוניינת לעבור להולנד אבל אין ברשותי אזרחות אירופאית

לילך
Guest
3 years ago

אני מעונינת לגור בהולנד בלוס ילד בן שנה וחצי האם יש אפשרות

פארם
Guest
3 years ago

שלום אם אני יכול לגור בהולנד לפתוח עסק אחותי גרה שמה נשואה שמה יש מצב כאילו לחיות בהולנד

אבינועם
Guest
4 years ago

היי אני צריך לקבל בקרוב דרכון אירופאי יש לי רישיון D1 (אוטובוס זעיר+מונית) אני יוכל לעבוד שם בתור נהג מונית או הסעה? ותוך כדי גם ללמוד?

אנה נציפורוק
Guest
4 years ago

היי יש אפשרות להגר להולנד ללא דרכון אירופאי ? וללא שהמעסיק לוקח אותך לעבודה אלא אתה רוצה לפתוח עסק משלך ?

בוב הגדול
Guest
4 years ago

לא טרחתי עדיין לבדוק כמה אמין האתר, אבל, כתבתם כל מה שרציתי לקרוא על המדינה המדהימה הזאת.

Amira
Guest
5 years ago

ערב טוב מעוניינת בהגירה למי ניתן לפנות כדי לקבל פרטים

Reply to  Amira
5 years ago

אם בהגירה באופן כללי, כדאי להתחיל כאן – https://leaveisrael.com/where-to-begin/
אם בהגירה להולנד – בקרוב נוציא את העדכון של ויזות להולנד. מוזמנת לעקוב ולרכוש כשיהיה זמין.

דניאל
Guest
6 years ago

איך המחירים והחיים ביחס לגרמניה?

אתי
Guest
Reply to  דניאל
6 years ago

היי דניאל. ע"פ בדיקה שערכנו (אני ובעלי) – בעיר קטנה/כפר מחוץ לערים הגדולות – כ 7,000 ש"ח בחודש וזה כולל הכול (שכירות, אחזקת רכב, חשמל מים וכו', ביטוח בריאות, קניות…).
באמסטרדם יש מצב שתגיע לפי 2 מהסכום הזה (משהו כמו 13,000 ש"ח בחודש).
לגבי גרמניה, המחייה יותר זולה (לא בהבדל משמעותי מעיר קטנה בהולנד) – אבל אין מה להשוות בנופים , איכות החיים ובאוכלוסייה עצמה. הולנד ללא ספק הרבה יותר מוצלחת

Flying Dutchman
Guest
Reply to  אתי
6 years ago

שלום אתי, האם תוכלי בבקשה לפרט לגבי שכר דירה ממוצע בהולנד ומה הוא כולל? תודה וחג שמח!!

Reply to  Flying Dutchman
6 years ago

שמחה על הדיון, רק מזכירה שיש לנו חבילת הערכת מחיה להולנד (אמסטרדם והאג), כולל מחירי דיור, מערכת בריאות, חינוך, סופרמרקט, עלות לימודי שפה, עלויות תחב"צ ורכב ועוד 🙂 חג שמח! https://leaveisrael.com/product/packages-visas-and-citizenship/