לא כולנו שולטים באנגלית ברמה של התנהלות יומיומית, כולל שיחות עם מקומיים. לא כולנו שולטים ביפנית, שבדית, גרמנית או צ'כית.
אם החלטתם על המעבר ואתם מתכוננים אליו, כדאי להתכונן גם מבחינת שפה.
כמעט לכל שפה בעולם יש אפשרות ללמידה אונליין, עוד לפני שהגעתם למדינת היעד שלכם. חפשו בחנות האפליקציות של הפלאפון, או באינטרנט, תוכנות ללימוד עצמי של השפה. נכון, דרושה התמדה ומשמעת עצמית על מנת ללמוד שפה בצורה כזו, אבל אלו דרושים גם כשלומדים בקורס.
אם אתם בעלי אמצעים, קחו קורס בבית ספר לשפה בישראל, עדיף אלו שהומלצו על ידי חברים. אנחנו מסייגים את ההמלצה הזו בכך שבדרך כלל בתי הספר לשפה בישראל הרבה יותר יקרים מאלו שבבתי הספר במדינת היעד, וכדאי לקחת את זה גם בחשבון. אף אחד לא יצפה מכם לזרום בדיבור קולח בשפה שאינה שפת אמכם על ההתחלה, וגם לא בשנתיים הראשונות.
שימו לב לתנאי הויזה שלכם, או הויזה המיועדת. יכול להיות שאתם נדרשים להיות רשומים לבית ספר ללימודי שפה על מנת לקבל את הויזה, או אפילו להוכיח ידע בשפה לאחר זמן מסוים.
איך בוחרים בית ספר לשפה?
קודם כל, מחקר באינטרנט. בדקו איזה בית ספר הומלץ לרוב על ידי המהגרים. אפשר לעשות זאת באמצעות קבוצות מהגרים בפייסבוק ובאינטרנט, וגם בקבוצות הישראלים.
עם זאת, זכרו שכל בית ספר הוא שונה, והמלצה של אחר לא תמיד תתאים לכם. יכול להיות שלכם מתאים ללמוד בבוקר, כל יום ובקבוצה קטנה, ולאחרים בערב ורק פעמיים בשבוע, ולא משנה להם גודל הקבוצה. בדקו כל פרמטר אפשרי לפני שאתם נרשמים לקורס שפה.
חשוב לומר שהרבה תלוי במורה, כמו כל דבר. אם המורה מוצלח- הלמידה תהיה מהנה ומשמעותית. אם המורה בא רק לעשות את העבודה שלו וללכת הביתה, זה ישתקף גם בהישגים שלכם.
אבל מי שהכי משפיע על הלימודים שלכם וקצב ההתקדמות הם אתם, ואתם בלבד. משמעת עצמי, הכנת שיעורי בית, מפגשי טנדם (החלפת שפה), שימוש באפליקציות ותוכנות למידה – רק אתם שולטים על קצב ההתקדמות. עם עבודה קשה ואינטנסיבית יראו תוצאות. היו נחושים ואל תתייאשו!
להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.