Sign In

Remember Me

סוגי ויזות לגרמניה

לפי החוק הגרמני, כל אזרח זר שברצונו לשהות בגרמניה חייב באשרת שהייה. אשרת השהייה מונפקת על ידי משרד הזרים המקומי, שהוא רשות ההגירה בגרמניה, ואליו הולכים כל אלו שאינם בעלי אזרחות גרמנית ו/אירופית. עם זאת, בני המשפחה של אזרחים גרמנים ו/או אירופיים חייבים באישור שהייה משלהם.

המפתח הוא להבין איזו ויזה אתם צריכים, משום שהתור נקבע בהתאם לסוג הויזה (יש מחלקה המטפלת בסטודנטים, יש לויזות עבודה וכו'). את התור ניתן לקבוע לבד, אך אם אתם עוברים את התהליך עם יועץ הגירה, מומלץ לקבוע דרכו. היות שישראל מוגדרת כמדינה מועדפת בגרמניה. אזרחים ישראלים יכולים להגיע לגרמניה תחת ויזת תייר, ולהסדיר את ענייני השהייה תוך שלושה חודשים מרגע הגעתם לגרמניה. זמן ההמתנה לתור במשרד הזרים יכול להיות ארוך, ולכן כדאי לקבוע את התור עוד לפני ההגעה לגרמניה. חשוב להכין את כל המסמכים לפני הפגישה, ולהגיע לפגישה מוכנים ככל הניתן. במקרים רבים, ההחלטה לגבי הויזה ניתנת בדרך כלל במקום-
לפי החוק, כל מקרה נשפט לגופו, כלומר לפקידים יש חופש פעולה מסוים, שמשפיע על החלטתם לגביכם. הפקידים מחויבים על פי חוק לדבר גרמנית בלבד, על מנת שיימנעו אי-הבנות למיניהן. יכול להיות שיתמזל מזלכם להיתקל בפקיד דובר אנגלית, אבל כדאי שלא להסתמך על המזל ולהביא דובר גרמנית איתכם. עוד יותר מומלץ (מניסיון) להביא יועץ הגירה מוסמך, שיוכל לעזור במקרה הצורך בהכוונה לפסקה המתאימה בחוק, במקרה שהפקיד לא בקיא בחוק ובנהלי העבודה השונים. למרות שישראל היא מדינה מועדפת, לא כל ישראלי שמגיע למשרד הזרים יקבל את הויזה המתאימה לו במקום. כמו כן, חשוב לזכור שפקידי משרד הזרים לא נמצאים שם על מנת לייעץ לכם, אלא על מנת לבחון ולאשר את בקשתכם ותו לא.
באופן עקרוני ניתן לעבור בין אשרות שהייה שונות, אך התהליך עלול להיות מורכב. היות שמשרד הזרים שופט כל מקרה לגופו, מומלץ להתייעץ עם יועץ הגירה מוסמך בנושא.

עלויות הויזות משתנות מאחת לשניה. באופן כללי, העלויות נעות בין 50-110 אירו, בתלות בסוג הויזה שמקבלים ובפורמט שלה. לפי החוק, התשלום הוא עבור הגשת הבקשה ולא עבור הויזה עצמה, כך שתתבקשו לשלם גם אם בקשתכם תסורב.

ויזות עבודה

ויזות עבודה הן למעשה ויזות שהייה הניתנות למטרת עבודה. ניתן להוציא ויזת עבודה על מנת לעבוד כשכיר, על מנת לפתוח עסק או על מנת לעבוד כפרילנסר.

ויזת עבודה כשכיר מתאימה לאנשי מקצוע מנוסים שקיבלו הצעת עבודה ממעסיק בגרמניה. אשרת שהייה זו ניתנת בדרך כלל לאנשי מקצוע מתחומים בהם יש מחסור באנשי מקצוע גרמנים וכרוכה באישור משרד העבודה הגרמני. אשרת השהייה תקפה לשנה עד שלוש שנים, כאשר לכל אורך הויזה יש לעבוד אצל אותו המעסיק עבורו קיבלתם את האישור. אם החלפתם מעסיק יש לבקש אשרת שהייה עבור העבודה החדשה.

ויזת פרילנסר / ויזת אמן מתאימה לבעלי מקצועות חופשיים מנוסים, שיכולים להתפרנס במקצועם כעצמאים או כפרילנסרים בגרמניה. בברלין, ויזת פרילנסר ניתנת לבעלי מקצוע ניתנת בקלות רבה יותר לאמנים. המשמעות היא, שבעוד שאמנים מקבלים את אשרת השהייה שלהם בדרך כלל במקום, בעלי מקצועות אחרים שמעוניינים לעבוד כפרילנסרים צריכים להגיש בקשה לגוף בשם IHK (לשכת המסחר האזורית) ולהמתין כשלושה חודשים לתשובה. אשרת השהייה תקפה לשנה עד שלוש שנים, כאשר לכל אורך הויזה ניתן לעבוד כעצמאי בתחום בו התמחיתם.

ויזת עצמאי לבעלי עסקים מתאימה לאנשים שמתכוונים לפתוח חברה בגרמניה. זהו תהליך דומה מאוד לתהליך של ויזת הפרילנסר, רק שהוא ארוך ומסורבל יותר ממנו. על מנת לקבל את הויזה יש צורך להראות מסמכים הקשורים לחברה שברצונכם לפתוח, הכוללים תכנית עסקית ותכנית פיננסית. על מנת להנפיק את המסמכים הללו, יש צורך בעבודה משותפת עם עורך דין ועם יועץ מס.  גם כאן בקשתכם תישלח ל-IHK (לשכת המסחר המקומית). תקבלו תשובה תוך כשישה חודשים.

ויזת התמחות ניתנת לתקופה של חצי שנה במקסימום, על מנת לאפשר לכם לעשות התמחות מסוימת בתחום אותו למדתם. על מנת לקבל אותה יש להראות מכתב קבלה להתמחות, יחד עם דרישות נוספות כגון הבטחת המחיה שלכם בגרמניה.

ויזת חיפוש עבודה לאנשי מקצוע היא ויזה הניתנת לכם לשישה חודשים על מנת שתחפשו עבודה בתחומכם. על מנת לקבל את הויזה יש להוכיח כי אתם אנשי מקצוע בתחום מסוים, בו יש צורך בעובדים בגרמניה.

ויזת חיפוש עבודה לבוגרי אוניברסיטאות גרמניות היא ויזה הניתנת לתקופה של עד 18 חודשים, במהלכה עליכם למצוא עבודה. על מנת לקבל את הויזה, יש להוכיח כי סיימתם את לימודיכם באוניברסיטה גרמנית וכי אתם מגישים מועמדויות לעבודות בגרמניה.

ויזת חופשת עבודה לישראלים היא ויזה המאפשרת עבודה בעת חופשה, בתנאים מסוימים. לקריאה נוספת לחצו כאן.

ויזות לימודים

ויזות לימודים מאפשרות לימודים משני סוגים: לימודי שפה ולימודים גבוהים. ישנם מספר מסלולים ומספר אפשרויות, אליהן עליכם להיות מודעים.

ויזת לימודי שפה מתאימה לאנשים שמעוניינים ללמוד את השפה הגרמנית. הויזה מאפשרת שהייה לשנה ללא אפשרות לעבוד. לא ניתן להאריך את הויזה הזו.

ויזת הכנה ללימודים מתאימה לאנשים שמעוניינים ללמוד באוניברסיטאות בגרמניה, אך זקוקים לזמן על מנת לענות על דרישות הקבלה לאוניברסיטאות. הויזה תקפה לשנתיים, כאשר בשנה הראשונה ניתן לעבוד בחופשות בתי הספר במדינה הספציפית בלבד ובשנה השנייה ניתן לעבוד בשליש משרה. ויזה זו ניתנת לשנתיים בלבד, ולא ניתן להאריכה. בזמן זה עליכם לעשות כל מה שביכולתכם על מנת להתקבל ללימודים גבוהים בגרמניה, כלומר: ללמוד את השפה הגרמנית עד לרמה של C1, לעבור מבחן שפה הדרוש לקבלה לאוניברסיטאות, להגיש מועמדות ללימודים באוניברסיטה, להתקבל לאוניברסיטה, להירשם כסטודנטים מן המניין ולבוא להחליף את הויזה לויזת סטודנט.

ויזת סטודנט מתאימה לאנשים שהתקבלו ללימודים גבוהים באוניברסיטאות גרמניות. יש להירשם כתושבים ולטפל בענייני הויזה בעיר בה נמצא מוסד הלימוד, ולא בעיר המגורים בפועל. כלומר, אם התקבלתם ללימודים בלייפציג, ואתם רשומים כתושבי ברלין, עליכם להירשם כתושבי לייפציג ולטפל בעניינכם שם. הויזה תקפה לשנה עד שלוש שנים, כאשר לכל אורך הויזה ניתן לעבוד בשליש משרה.

ויזות איחוד משפחות

ויזות איחוד משפחות ניתנות לבני משפחותיהם מדרגה ראשונה של אזרחים אירופאים, גרמנים או זרים, כל עוד תנאים מסוימים מתמלאים.

ויזת איחוד משפחות עם אזרחים גרמנים ניתנת לבני משפחתם של אזרחים גרמנים בלבד. אשרת השהייה ניתנת לשלוש שנים, והיא משווה את המעמד שלכם למעמד של בן זוגכם הגרמני, כלומר: לעבוד ולקבל את כל ההטבות הניתנות לאזרחים גרמנים. בנוסף, ברוב המקרים משרד הזרים יחייב אתכם לעבור קורס אינטגרציה (קורס גרמנית אינטנסיבי).

ויזת איחוד משפחות עם אזרחים אירופאים ניתנת לבני משפחתם של אזרחים אירופאים. במידה ובן המשפחה האירופאי לא עובד, יש להראות הוכחת מקום עבודה של מבקש הויזה, אשר יכולה לפרנס את כל המשפחה. שימו לב: ללא עבודה לא ניתן לקבל את הויזה ברוב המקרים. במקרה זה תקבלו אישור שהייה זמני לחצי שנה, שבמסגרתו תצטרכו למצוא עבודה. על מנת לקבל ויזת איחוד משפחות, יש לעבוד מינימום של עשר שעות בשבוע, ולהרוויח מינימום של 400 אירו בחודש. במקרה בו בן הזוג האירופאי לא עובד, אך מבקש הויזה עובד, יש להראות שכר נטו שיכול לפרנס את כל המשפחה. הויזה תקפה לחמש שנים, והיא משווה את המעמד שלכם למעמד של בן זוגכם האירופאי, כלומר: לעבוד ולקבל את כל ההטבות הניתנות לאזרחים אירופאים, כאשר מדובר בעיקר בקורס אינטגרציה. במקרה בו שני בני הזוג לא עובדים, מקבלים אשרת שהייה זמנית לחצי שנה המאפשרת עבודה.

ויזת איחוד משפחות עם אזרחים זרים ניתנת לבני משפחה של אזרחים זרים המחזיקים באשרת שהייה בגרמניה, כל עוד בן המשפחה המתווך את הזכות לשהייה יכול להוכיח כי הוא יכול לדאוג לעלויות המחיה המלאות שלכם בגרמניה, כפי שנמדדות על פי מדד עלויות המחיה בגרמניה. לבני משפחתם של אנשים שמבקשים ויזה בפעם הראשונה יכול להיות מעמד מיוחד, ולכן הם יכולים לקבל ויזה זו בנסיבות מסוימות.
זוהי ויזת איחוד משפחות לכל דבר ועניין. המשמעות היא שתהיו מחויבים בקורס אינטגרציה ותקבלו אישור עבודה מלא, בדומה לבני משפחותיהם של אזרחים גרמנים. מועד פקיעת תוקף הויזה יהיה זהה למועד פקיעת התוקף של בן המשפחה המתווך לכם את הזכות לשהייה.

האם יש הבדלים בין המדינות בגרמניה?
מבחינת ויזות אין הרבה הבדלים בין המדינות השונות בגרמניה, אך תמיד כדאי לעשות מחקר נוסף מעמיק, ואם אפשר – להתייעץ עם יועץ הגירה מוסמך לאזור אליו אתם מכוונים.

חשוב להדגיש כי כל הויזות דורשות הכנה מעמיקה ויסודית של מסמכים ואישורים. לפיכך, מומלץ להיעזר ביועץ הגירה מוסמך.

מידע מאתר שגרירות גרמניה בישראל ניתן למצוא כאן.

מידע לגבי קבלת אזרחות גרמנית ניתן למצוא כאן.

המידע באדיבות מיכל הניג, יועצת הגירה לברלין


Subscribe
Notify of

29 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
דניאל דובר
Guest
2 days ago

היי, הבת זוג שלי גרה בפראג (סטודנטית) ועם דרכון גרמני, אני מעוניין לעבור אליה ולגור בפראג אך גם יכול להיות שאני אהיה על הקו עם מדינות אחרות באירופה שבהם יהיה לי עבודה. את יודעת אם ויזת איחוד משפחות תתפוס לי לעבודה ומגורים בכל אירופה? היה לי קשה להבין מהטקס איזה ויזה אני צריך לעשות על מנת שאוכל לעבוד בכל אירופה ולא רק בגרמניה או בצכיה. תודה מראש!!

ברית
Guest
3 years ago

היי
אני רוצה לעבור לגרמניה ולעסוק בתחום שלי כנטורופתית רפלקסולוגית
שאלתי היא איזו ויזה הכי מתאימה לי?
לפי הבנתי ממה שקראתי פה הפרילנסר אמן?

תודה לעונים!

שירין
Guest
3 years ago

היי
יש לי שני אחים שלמדו בגרמניה והתחתנו מגרמניות ויש להם ילדים ,, איך יש אפשרות שיעזרו לי לצאת איליהם ולחיות ולעבוד שם ?
ושיהיה כל דבר חוקי ,,
מה התהליך ?

דין
Guest
3 years ago

שלום רב , אני מעוניין להוציא ויזת עבודה גרמנית אשמח לקבל פרטים בבקשה

Flying Dutchman
Guest
4 years ago

גרמניה מתחרפנת… הימין הקיצוני הארור לא נח לרגע
https://news.walla.co.il/item/3243056

Reply to  Flying Dutchman
4 years ago

הימין הקיצוני מרים את ראשו בכל העולם. למזלנו, גרמניה היא מהמדינות שלא מעודדות את התפשטותו.

יוסי
Guest
5 years ago

שאלה אם אחד מבני הזוג מחזיק דרכון ארופי והשני ישראלי. שניהם לא עובדים אך יש להם הכנסה מסודרת של 4500 יורו בחודש. האם בת הזוג תקבל אשרה ?

מריה
Guest
5 years ago

שלום לכולם,

יש לי שאלה: אם יש לי הצעת עבודה ממעסיק בגרמניה, 5 שנות נסיון, אבל אין לי תואר ראשון, האם אני עדיין יכולה לקבל ויזת עבודה בגרמניה?

Aaal
Guest
Reply to  מריה
4 years ago

הכל חרטה, אני אין לי נסיון, ואין תואר, מצאתי עבודה שבחיים לא עבדתי בא, ובתוך שבוע קבלתי ויזה לשנה עם אישור שהייה.
לא צריך חפחד, פשוט לגשת לשם וזה הוא

Maria Adam
Guest
Reply to  Aaal
4 years ago

איך ? אשמח לדבר איתך

ציפי
Guest
Reply to  Aaal
4 years ago

כיצד???

סיגל
Guest
Reply to  Aaal
4 years ago

אשמח לשמוע על איזה עבודה מדובר

Reply to  Aaal
4 years ago

מאחר והבחור לא חוזר לאף אחד שהגיב כאן, אני מניחה שזה לא מידע אמין. ויזה לשנה היא בד"כ ויזת שפה, במסגרתה אסור לעבוד על פי חוק. כל ויזת עבודה אחרת דורשים תעודות וניסיון, כולל ויזת פרילנסר. ממליצה לבדוק טוב טוב את המקרה האישי שלכם, ולא לחפש קיצורי דרך שיעלו לכם בגירוש (זה לא רק גירוש מגרמניה, אלא מהשנגן כולו, ולעשר שנים).

דקסה
Guest
Reply to  Aaal
4 years ago

שלום לך …אפשר לקבל ממך עזרה אני מאוד מעוניין לעבוד בגרמניה אפשר לבקש ממך עזרה איך עושים את זה .אשמח מאוד אם תעזוג

עומרי נזר
Guest
5 years ago

ואם היא מספקת מידע לאנשים שהם מעל גיל 18? זה אפשרי?

Reply to  עומרי נזר
5 years ago

כן

עומרי נזר
Guest
5 years ago

אני יודע, אבל כשהקלדתי את השאלה למיכל באינטרנט, השאלה לא נשלחה.
יש לך את המספר טלפון שלה במקרה? היא ישראלית בכלל?

Reply to  עומרי נזר
5 years ago

https://www.michaliberlin.com/pages/contact/
היא ישראלית, אבל עדיין לא מקובל בגרמניה להתקשר לנותן שירות סתם ככה, ויש לפנות אליו בדרכים המקובלות. בנוסף, הייעוץ שהיא נותנת הוא בתשלום, והאתר של לרדת מהארץ אינו מקושר אליה, כך שאם אתה כותב את השאלה באתר שלנו, היא לא יכולה לראות. צריך לפנות אליה באתר שלה. בהצלחה.

Reply to  עומרי נזר
5 years ago

עומרי, דיברתי עם מיכל. היא לא יכולה, על פי חוק, לספק ייעוץ לקטינים. סורי.

עומרי נזר
Guest
5 years ago

ממי ואיפה אני צריך לבקש אישור מגורים ועבודה?

Reply to  עומרי נזר
5 years ago

כמו שציינתי למטה, כדאי לדבר עם מיכל הניג, ולבקש את עצתה, כי היא מתמחה בויזות לגרמניה.