Sign In

Remember Me

קורות חיים וראיון אישי לעבודה – מכשול או יתרון?

קורות חיים וראיון אישי לעבודה – מכשול או יתרון?

בכל מדינה בעולם יש את אותה הדרך להתקבל לעבודה: שולחים קורות חיים, מראיינים אתכם ומקבלים אתכם לעבודה. כמובן שיכול להיות שאחרי ששלחתם קורות חיים לא יחזרו אליכם ולא יקבעו איתכם ראיון, לא טלפוני ולא אישי. אבל זו לא סיבה להתייאש. אם לא מצאתם בתחום שלכם – אולי תמצאו בתחום אחר. תראו בזה הזדמנות, ולא מכשול. תלמדו מכל התנסות. תרימו את הראש ותמשיכו הלאה! תנסו שוב ושוב, לכל מקום אפשרי. בסוף זה יקרה, אם רק תאמינו 🙂 מצד שני, בכל מדינה הדרך היא דומה, אבל היא גם שונה מאוד.

קורות חיים

ההבדל הראשוני והקריטי ביותר הוא קורות חיים. לכל מדינה פורמט מקובל משלה. כך, למשל, בגרמניה יש פורמט מאוד מסוים (כולל תמונה שעונה לכללים מסוימים), שבלעדיו בכלל לא יעיפו מבט נוסף, אם בכלל. במדינות מסוימות בארצות הברית קורות החיים שלכם צריכים לכלול בראש ובראשונה סיכום כללי של התכונות שלכם, אלו שעושות אתכם הכי מתאימים לתפקיד אליו אתם מבקשים למלא.  בקיצור, כל מדינה והשטיקים שלה.

כמו כן, לפעמים מעסיקים שמים את הדגש על הניסיון המקצועי של המועמד ופחות על ההשכלה הפורמלית שלו. מצד שני, אם אין לכם הכשרה מתאימה לתפקיד אבל אתם מציינים שאתם לומדים מהר, אין סיכוי שיזמנו אתכם בכלל. תמיד כדאי לציין מקומות עבודה רלוונטיים לתפקיד, פרויקטים מעניינים (לא רק כאלו שמעניינים אותך, אלא כאלו שיעניינו את המעסיק הפוטנציאלי) שיצרתם או השתתפתם בהם ולפעמים אפילו תפקידים התנדבותיים. ציינו גם דברים משמעותיים שלמדתם או עשיתם בזמן הלימודים, והכי חשוב שהפרטים יתאימו לתפקיד. אם יש לכם אתר או בלוג משלכם או ויצירותיכם מופיעות באינטרנט, אפילו ביוטיוב, אתם יכולים להוסיף קישור בקורות החיים.

כפי שציינו קודם, לכל מדינה יש פורמט שונה לכתיבת קורות חיים, ועליכם להתאים את שלכם למדינה בה אתם חיים. חשוב לזכור – מה שעבד בישראל לא יעבוד בהכרח ביפן או קנדה. אפשר לבדוק פורמטים של קורות חיים בגוגל, לפי המדינה הספציפית, ומאוד מומלץ להתייעץ עם דובר שפת אם כדי שיבדוק את הניסוח ויתקן שגיאות כתיב אם ישנן.

ברוב מדינות בעולם יש לצרף מכתב מקדים, ספציפי לחברה ולמשרה, לקורות החיים. מכתב כזה מעיד על רצינות ומקצועיות, ואפילו נדרש כתנאי שיסתכלו על קורות החיים שלכם.

ראיון ראשוני בטלפון

הבדל נוסף הוא בראיון טלפוני. בחברות מסוימות נהוג לקיים ראיון ראשוני בטלפון, כתנאי להזמנה לראיון אישי פנים מול פנים.  אם אינכם יכולים להתפנות לשוחח עם המראיין באותו הרגע, שאלו אותו אם ניתן לדחות את השיחה לזמן מאוחר יותר. לגיטימי לחלוטין. יש להשיב באופן ברור וממוקד לשאלות, ולנסות ליצור כימיה טלפונית טובה (אבל לא לנסות יותר מדי), שבתקווה תוביל אתכם לשלב הבא: ריאיון פנים מול פנים. טיפ: יש מראיינים שמקשיבים לקול  המועמדים – האם הם נלהבים ומלאי חיים או אדישים ומנומנמים? מועמדים נלהבים זוכים ליתרון בכל קצוות תבל.

ראיון אישי

הזמינו אתכם לראיון אישי? נהדר! לפני כל ראיון, למדו על החברה, מוצריה ושירותיה באתר החברה וכתבות באינטרנט. אם אתם יודעים מי יראיין אתכם, גגלו אותו ואולי זה יעזור לכם להתחבר קצת יותר (אבל לא בהתלהבות יתר!) למראיין. ועכשיו להבדל קריטי לא פחות מקורות החיים – חשוב להבין מה כללי ההתנהגות בראיון אישי. האם נהוג ללחוץ את ידו של המראיין, האם מנומס להישיר עיניים, האם כדאי לחייך? הדברים הקטנים האלו חשובים לא פחות מלבישת בגדים שמתאימים לתרבות הלבוש בחברה ולאופי התפקיד.

תמיד מומלץ להגיע לראיון עבודה 10 דקות לפני מועד הריאיון (כך יהיה לכם גם זמן לנוח ולהתרשם מהאווירה בחברה). שימו לב שהראיון כבר מתחיל בכניסה למשרד, מכיוון שאולי לאחד מהאנשים שרואים אתכם השפעה גדולה בקרב המנהלים. המתינו בסבלנות להזמנתכם פנימה לריאיון.

נהגו בראיון על פי מנהגי המקום וענו על השאלות באופן ענייני. הראו התלהבות ותשוקה ללמוד ולהשתלב בחברה. דברו אמת ושאלו את המראיין שאלות אם יש לכם. אל תתביישו להפגין את הידע שלכם, אך אל תתרברבו. ראיונות עבודה הם דינמיים, אך תמיד כדאי להפגין ביטחון עצמי.

בהצלחה!

להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.


Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments