Sign In

Remember Me

אז… מה לוקחים?

אז… מה לוקחים?

לעיתים האתגר הכי גדול בהגירה לחו"ל אלו הימים הקריטיים לפני היום הגורלי בו עולים למטוס עם כרטיס כיוון אחד אל עבר הלא נודע. אלו הימים המלחיצים ביותר, כל הבית באווירת לחץ, אקשן, כל הסבתות מתקשרות ודורשות לבוא לבקר, כל היום סביב קניות, רשימות וכביסות אחרונות. כן, זו הייתה המציאות אצלי, לפחות. התפטרתי מהעבודה שלי [לא משהו מיוחד, בחורה בת 21 אחרי הכל שעבדה כקופאית כדי לחסוך כסף] חודש לפני כדי להכין את עצמי נפשית למעבר, להיפרד מהמשפחה, לנוח, לבלות עם אחותי וכמובן … איך לא, להתחיל לארוז.
בתור מישהי שגם לנופש לאילת של יומיים לוקחת חצי מהבית, שבכל תקופת הבית ספר התיק שלי היה מלא כי פשוט הייתי לוקחת כל דבר אפשרי [למשל, תרמוס עם תה לשיעורים, נייר טואלט, תרופות למקרה ואחטוף כאב גרון, טאבלט אם יש שיעור חופשי, כל ציוד משרדי אפשרי, כן הייתה תקופה שהייתי לוקחת איתי מחורר ענק! …] אין פלא שהתיק היה כל כך כבד. ובתור מישהי כזאת, היה לי מאוד קשה להבדיל מה אני באמת צריכה ומה לא. הייתי יושבת במשך שעות על הרצפה וחושבת לעצמי, "אני צריכה את זה או לא?", מניחה במגירה ואז … "ומה עם …" מוציאה ושמה במזוודה. ככה. עם כל פריט קטן.

כל החדר שלי היה נראה כאילו אחרי מלחמת העולם השנייה, אפילו אמרתי לעצמי, "אני כבר מתחילה לשמוע את המטוסים של האמריקאים, הגיעה הזמן להפסיק לחלום בהקיץ ולהתחיל לארוז, במציאות, לא בראש שלך!"
אימא שלי בן אדם גאון, היא הוציאה את המשקל מהארון ושקלנו את המזוודות שלנו, היא ביררה במשרד נסיעות מה המשקל המותר וכך כל פריט קטן שהכנסנו למזוודה, היא שקלה ובדקה כדי לראות שזה לא חורג.

לארוז לחו"ל זאת אומרת לארוז בגדים ודברים לתקופה ארוכה, וזה אומר, להימנע כמה שפחות לקחת שטויות. אימא שלי הקלה עליי בכך שאמרה שאין צורך לקחת איתי בגדי חורף ושהיא תעשה לי משלוח, אז הכנסתי איזה סוודר למקרה ש … והשאר היא כבר שלחה לי בנובמבר. ותוסיפו את זה שאני הולכת ללמוד … אז כן, בתור אובססיבית לכלי כתיבה שיש לה 24234835 קלמרים וטושים ומרקים ועטים, הייתי גם צריכה לעשות סדר ולהכין קלמר אחד שבו יש הכל … בבית ספר, כן, הייתי לוקחת 3 קלמרים. 1 ללימודים, 1 עם צבעי עיפרון וכאלה לציור ועוד אחד עם עטים צבעוניים. כן, אני פסיכית.
אימא שלי אמרה לי אגב, לא לקחת הרבה כלי כתיבה ולבזבז על זה משקל, ושבצרפת זה אמור להיות זול יותר. אני שמחה שלא הקשבתי לה, כי הגענו בספטמבר אחרי כל השווקים של חזרה ללימודים וגם הכל היה הרבה יותר יקר מהארץ, שם אין מקס סטוק לצערי וחנויות הכל בשקל … כך שחסכתי כסף והיה לי כבר קלמר וכלי כתיבה.

עוד לא ראיתם כלום

כמו כן, צריך להתחשב לפני שאורזים במזג האוויר של מדינת היעד, למזלנו אנחנו במאה ה-21 ובקליק פשוט בגוגל אפשר לראות אפילו את תחזית מזג האוויר באנטרטיקה. אז כן, חשוב לציין שהמעלות בחו"ל זה לא כמו בארץ, בתור מישהי שרגילה ש-14 מעלות זה קפוא, מסתבר שבצרפת, זה נעים ! אז כן, כשראיתי בתחזית שעומד להיות בצרפת 11 מעלות אני כזה, "אוי לא, 11 מעלות ! סוודרים, סוודרים, סוודרים!" לא.
עד דצמבר לא באמת לבשתי סוודרים ומעיל, ואם כן, מעיל דק ופשוט או סווצ'ר עבה. לא היה קר, היה נעים, כמו במקרר, בלי רוח ובלי כלום. רק מאמצע דצמבר התחיל כל המזג אוויר האיכסה. אני אישית, לא סובלת חום ומתה על קור.
האקלים בצרפת לא שונה מהארץ, אפשר לומר שהוא שדרוג שלו, בלי כל הלחות והאיכסה. לא חם מידי ולא קר מידי, ורק שלשום היה 15 מעלות ושמש ! כן. בדצמבר. ושוב, תלוי באיזה איזור. בצפון ובהרים למשל מושלג וקר, אבל באיל בפראנס, טיפה יותר קר מהארץ, אין לחות והשלג נדיר. בדרום כבר יותר מתקרב לארץ … לכן חשוב מאוד לראות את התחזית כל יום לימים הקרובים וגם להיכנס למאמרים שסוקרים את האקלים של מדינת היעד, כך שתדעו פחות או יותר מה לקחת. וכמובן שאין כמו עצה של בן אדם שהיה שם ויודע מה ללבוש, או במקרה שלי, המשפחה, שנולדה וגדלה באירופה ויודעת טוב מאוד מה צריך לקחת ללבוש.

אחרי שנעשנו למטראולוגים ליום אחד, הגיעה החלק המעשי. רשימות. רשימות. רשימות. קחו דף, כבר אפילו שבוע-שבועיים לפני, ותרשמו כל מה שעולה לכם בראש באותו רגע. ייתכן שברגע האמת תשכחו דברים, או שפתאום כשאתם אצל סבתא בשירותים אתם נזכרים, "או כן, שכחתי לארוז את המטרייה!"

ואל תתנו לשום דבר להפריע לכם להתרכז

רשמתי רשימה מפורטת וענקית, לאחר מחקרים של כמה ימים ולאחר שגלשתי בכל אתר אפשרי של טיולים, אבל לצערי, השארתי אותה בבית, לכן אני ארשום לכם מהזיכרון שלי, מה רשמתי. החתול שלי, שעוקב אחריי לכל מקום, לא הפסיק להפריע לי. ואז במקום לארוז הייתי בעסוקה בלצלם, בללטף ולהתמוגג מהמתיקות שלו. קשב וריכוז או לא ?

תקחו בחשבון שאתם עומדים גם לעשות עוד הרבה שופינג. איקאה, בגדים, ציוד לימודי [ובמידה ואתם סטודנטים] וכד', לכן תימנעו מלקחת דברים שאתם יכולים לקנות [ובזול] במדינת היעד, כמו למשל, שמיכה וכרית, זה יכול לחסוך לכם מלא מקום.

אני רושמת לכם את הרשימה שאני ארזתי בהתאם לאקלים הצרפתי, שהוא אקלים נעים והיה חם עד אמצע אוקטובר. אתם יכולים להוסיף ולהסיר דברים כאוות נפשכם, לכל אחד יש צרכים אחרים אחרי הכל. ואם לא, זה תמיד יכול לתת לכם קצת השראה (:
* קניתי אחר כך עוד בגדים מקומיים, יאמר לזכותה של ישראל שהכי משתלם לעשות שופינג בארץ, בגלל המחירים הזולים של ההלבשה והאיכות הטובה. כן, סוודר שקניתי בארץ ב-30 שקל חימם אותי נהדר ב-0 מעלות !

במזוודה :

לבוש :
– 5 חולצות קצרות
– 5 חולצות מעבר
– סוודר אחד [אימא שלי שלחה לי מאוחר יותר את בגדי החורף] – הלבשה תחתונה [לקחתי הכל, כי באופן מפתיע הלבוש בארץ הרבה יותר זול מצרפת] – 5 טייצ'ים [אני לובשת אותם מתחת לג'ינס בתור גרביונים, זה מחמם, עצה שלי] – 3 ג'ינסים [קניתי עוד 2 בצרפת] – בגד ים
– 3 סווצ'רים מחמים
– 2 שורטים

תשתדלו לארוז את הדברים ההכרחיים ביותר [לא, אי אפשר לקחת את החתול ):]

הנעלה :
– נעלי בית
– כפכפים [בעיקר למקלחת] – נעלי בובה
– נעלי ספורט/אולסטאר/וואנס [אני לקחתי זוג וואנס ואולסטאר] – מגפיים [יורד בצרפת יחסית הרבה גשם]

תיק רחצה : 
– בקבוקונים עם שמפו ותחליב, לימים הראשונים [הם החזיקו לי חודש וחצי עד שהלכתי לקנות כבר שמפו ותחליב רחצה מקומי ואני עוד מתקלחת הרבה !] – בנות, אתן יודעות, כל האביזרים ההגיינים … לימים הראשונים
– מיי גוף
– פינטצה, מספריים [חשוב מאוד, לבטן המטוס, שלא יחרימו לכם!] – מקלות אוזניים
– וזלין בקופסא קטנה [בארץ בחורף סבלתי מיובש נוראי בעור, בצרפת מסתבר אני כלל לא צריכה] – איפור אם אתן מתאפרות
– קרמים
– מחט וחוט תפירה
– סיכות וגומיות לשיער
– תרמוס [לא חובה] – שקית בד קטנה לקניות [באירופה השקיות עולות כסף]

– דואדוראנט
– מברשת ומשחת שיניים
– סכין גילוח
– בושם

*רוב המוצרים שכאן הן לבנות, לכן הפרדתי את המוצרים הכלליים שגם בנים משתמשים בהם מהשאר. כמובן שהכל זה לימים הראשונים עד שתתאקלמו, תכירו את החנויות המקומיות ואת המחירים …

כללי :
– ערכת עזרה ראשונה
– קלמר קטן עם תרופות כלליות שאתם משתמשים. אני למשל שמתי את כל התרופות שאני לוקחת במהלך השנה : קל גרון, טיפות אף, ספריי לגרון, משכך כאבים, קרם לשרירים תפוסים, פנסטיל ג'ל, פלסטרים
*הכי חשוב, גם אם אין לכם כרגע כאב גרון או נזלת, הכי טוב להיות עם תרופות שאתם מכירים מהארץ מאשר להתחיל עכשיו לחפש בבתי מרקחת תרופות מקומיות שאתם לא מכירים, להתחלה זה יכול להציל אתכם. אני למשל חטפתי שפעת בתחילת אוקטובר כשעוד לא הכרתי כלום ולא היה לי עוד ביטוח רפואי והתרופות האלו הצילו אותי.
– אם אתם סטודנטים – קלמר עם כמה כלי כתיבה. חבל לבזבז כסף על משהו שכבר יש לכם ולא תופס מלא מקום
– חלוק רחצה ומגבת
– תיק צד קטן [להסתובב וכאלה] – תיק גב
– תיק ליציאות [לא חובה] – צילומים של כל המסמכים החשובים + צילום של דרכון ישראלי, ויזה/דרכון אירופאי וכד' [ + לצלם הכל בפלאפון ולשלוח לעצמכם במייל] – תגית עם הפרטים שלכם באנגלית בכל תא במזוודה למקרה ש …
מטרייה 

תיק למטוס :
– מטענים [לקחתי 2, אחד בתיק גב ואחד בתיק צד] – מטען נייד – אם אין לכם ממליצה לקנות [ואחד טוב, אלו שמתחת ל-12 אלף הם חרא], הדבר הזה הציל אותי גם בטיסה, גם בנסיעות ארוכות ברכבת וגם סתם שנתקעתי במקום מסויים בלי שקעים וסוללה נמוכה
– לפטופ עם כל הציוד שלו [עכבר, מטען, וכד'] + מתאם, במידה והשקע לא מתאים. [אם אתם לא מוצאים אל תלחצו, את המתאם שלי קניתי בדיוטי פרי שעה לפני הטיסה] – טאבלט/אייפד עם המטען שלו
– דיסקונקי, לגבות את כל החומר שלכם בכמה מקומות לייתר ביטחון ורצוי להשאיר דיסק קון קי אחד בבית עם כל הקבצים החשובים] – צילומים של כל המסמכים החשובים + דרכון ישראלי, ויזה/דרכון אירופאי וכד' [אני עשיתי 3 עותקים, אחד למזוודה, אחד לתיק גב ואחד השארתי בבית] – פנקס וכלי כתיבה [למקרה שבחור נחמד מקומי יציעה לכם את הטלפון שלו כדי לעזור לכם במדינה החדשה] – בקבוק מים קטן [של נביעות למשל] לא תמיד מחלקים שתייה במטוס
– סנדוויצ'ים ונשנושים – אין לכם מושג כמה האוכל יקר בשדה תעופה !
– תגית עם הפרטים שלכם
– תעסוקה לטיסה [חוברת תשחצים, מחברת ציור, סרטים שהורדתם מבוא מועד לטאבלט …] – מגבונים לחים/נייר טואלט [אי אפשר לדעת מתי תחטפו לפתע אפצ'י מהחיים שלכם או שתתלכלכו מהסנדוויץ חח] – בגדים להחלפה [אי אפשר לדעת אם השכן שלידכם ישתה קוקה קולה, המטוס לפתע ישנה תנוחה ובוף הכל עליכם, ולא זה לא קרה לי למזלי חח] – מברשת שיער + מראה קטנה [לבנות שביננו] – המסמכיים המקוריים
– פנקס קטן עם כל הסיסמאות והפרטים שלכם [למשל, מייל, פייסבוק …]

תיק צד :
– דרכון/ים
– ארנק עם כל הכרטיסים, אשראי, כסף וכד' [בחו"ל השימוש באשראי הוא בקודים לכן חשוב מאוד שתזכרו את הקוד שלכם] – מספרי טלפון חשובים [לדוגמא, שגרירות ישראל, קרוב משפחה שחיי באיזור, מכרים, משטרה ומכבי אש מקומיים …] – מטען
– אוזניות
– קונן גיבוי נייד + דיסקונקי
– טלפון

יוצאים לדרך ! (טסתי בחברה צ'כית)

עכשיו כשנחתכם סוף סוף, החרדות התפוגגו, ההתרגשות עלתה, הגיע הזמן להיכנס לטייל, אבל לא לפני … לטייל ולהכיר את האיזור. להסתובב בשכונה, להיכנס לסופר, לצלם כמה תמונות … וכמובן, איך לא, לנוח.

אני למשל הבאתי איתי בנוסף סדין וציפית מקופלים שלא תפסו מקום במזוודה. בעיקרון אם אתם משכירים דירה לסטודנטים אתם אמורים לקבל כבר כרית, סמיכה וסדינים, לכן כדאי לברר ביום הראשון, זה למה הבאתי איתי מראש כי בהתחלה התארחתי אצל מכרים, שהביאו לי הכל, ואז כבר כשעברתי למקום אחר היה לי להתחלה את הסדין והציפית ואז כבר כשמצאתי דירה נורמאלית, הבעלת בית הציעה לי מעצמה כל מה שצריך.
לכן הכל תלוי במצבכם, אם אתם למשל משכירים דירה וחסרים בה כמה דברים, צאו כבר למחרת לאיקאה או לחנות אחרת וקנו מצעים, שמיכות, כריות, כלי אוכל וכד' … למשל בAUCHAN [צרפת] זה כלל לא יקר

ובקיצור, עוד רשימה של דברים שאולי לקנות כשנחתתם בארץ החדשה :
– סכ"ום
– צלחות
– קופסאות לאחסון מזון
– שקיות זבל + שקיות סנדוויץ
– מצעים [תלוי במקרה] – לבוש מקומי במידה והישראלי לא מספיק
– מגש
– סירים/מחבתות [במידה ואין בדירה] – כוסות
– נייר טואלט, נייר טישו
– מוצרי הגיינה [במידה ולא הבאתם מראש] – סים מקומי

לסטודנטים שביננו :
– קלסר
– תיקייה לדפים
– שמרדפים, חבילה אחת אמורה להספיק לכם
– חוצצים לקלסר
– דפדפת / מחברות בהתאם לנוחויתכם [או שבכלל תעדיפו את הלפטופ] – כלי כתיבה [אם אין לכם] הכרחיים לאוניברסיטה : 2-3 מרקרים, טיפקס [אצלי באוניברסיטה מותר ורצוי], 2-3 עטים שחורים/כחולים, עטים צבועניים [אם נוח לכם], עט עיפרון [בצרפת ידעתי שאין אז כבר מראש, אז קניתי בארץ סטוקים של חודים ו-3 עטי עיפרון חח], ניירות צבעוניים דביקים לסימון [שכחתי מה השם], מחק, סרגל, שדכן קטן + סיכות ואני אישית גם לוקחת מספריים

*אל תארזו כלי אוכל, צלחות, שמיכות וקופסאות לאחסון מזון. כל זה סתם יתפוס לכם משקל ומקום !
*אל תקנו אוכל מראש, מלבד אוכל לטיסה [שכן, בשדה תעופה מאוד יקר], רוב הסיכויים שיהיה הרבה יותר זול במדינת היעד ותוכלו כבר באותו יום לקנות לכם מצרכים לארוחת ערב.

אז שתהיה לכם טיסה נעימה ובהצלחה בארץ החדשה !

מאת
אני לא באה להראות את הצדדים היפים בסיפור ההגירה כפי שרבים נוהגים לעשות. אני באה להראות לכם מנקודת מבט של מישהי צעירה, עד כמה זה קשה ומאתגר להגר. אני רוצה לתת את התקווה לעוד אנשים בגילי וגם צעירים יותר, שלא רואים את עתידם בארץ וחולמים להגר בעתיד.

Subscribe
Notify of

4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
חורף
Guest
7 years ago

שוב תודה על פוסט מאוד חשוב. בהמשך ישיר לתגובה הקודמת שלי, התכוונתי להתחיל להרכיב סופר-מגה-אקסל עם כל מה שצריך וכדאי לקחת. אני משתדל לדבוק במינימליזם, כי באמת כמו שאמרת, לא צריך ה-כ-ל וצריך לדעת לנפות. באריזות לטיולים (להבדיל אלף אלפי הבדלות) במדינת היעד שלי אני כבר מתורגל מספיק, כך שאת רשימות הבסיס יש לי כבר, כל מה שנותר הוא כלי מיטה/בית ודומיהם – ומדובר בשטח דיי אפור כרגע עבורי, בלי תוכנית מגורים קונקרטית. בדיוק השבוע עלתה בי התהיה האקראית למדי – קולבים, לקחת? כל הדברים הקטנים והמובנים מאליהם שלא בהכרח חושבים עליהם, נתחיל לרשום את כ-ו-ל-ם. בתרופות, לדוגמא, לא אצטייד… Read more »

7 years ago

רשימה מצוינת! הייתי מוסיפה דגש מיוחד על מטענים שמתאימים לאירופה, ותרופות כרוניות בכמות הכי גדולה שאפשרית, כדי לא להתעסק עם זה בשבועות הראשונים.