Sign In

Remember Me

הגירה לניו זילנד

הגירה לניו זילנד

ניו זילנד היא יעד מועדף לטרקים של אחרי צבא, את זה כולם יודעים. ניו זילנד היא בעצם מדינה (קבוצת איים, בעצם) שיש בה הכל. בניו זילנד צולמו הסרטים של "שר הטבעות" והסדרות האלמותיות של "הרקולס" ו"זינה, הנסיכה הלוחמת". והכי חשוב לדעת – ניו זילנד היא לא חלק מאוסטרליה (פקידי ההגירה של קזחסטאן, למשל, לא ידעו כשעצרו אזרחית ניו זילנד בטענה שזו לא מדינה בפני עצמה…)

במאמר זה נסקור את ניו זילנד כמדינה, על נתוניה, יתרונותיה וחסרונותיה, כך שתוכלו לקבל תמונה רחבה יותר של המדינה, אם אתם שוקלים להגר אליה. המאמר לא כולל רק "נתונים יבשים", אלא גם אנקדוטות מחיי היומיום בניו זילנד והבחנות שרק מי שגר כאן יכול לספר לכם.

דרכון מדינה – ניו זילנד

ניו זילנד היא מדינה מלאת חן והדר, אך כמות האוכלוסייה היא מזערית – כמעט 4 מיליון איש (נכון לסוף 2016). ניו זילנד מחולקת בעיקר לאי צפוני ואי דרומי, בתוספת כמה איים קטנים, כשהעיר הגדולה ביותר היא אוקלנד (אך היא לא עיר הבירה). בדומה לאוסטרליה וקנדה, ניו זילנד היא מונרכיה חוקתית, כלומר שייכת לחבר העמים הבריטי, כשמלכת בריטניה נחשבת לראש המדינה, אך כדמות סמלית בלבד. במדינה יש שלוש זרועות שלטון, כמו בישראל. השפה העיקרית היא אנגלית.

מבחינה דמוגרפית, תושבי ניו זילנד מאמינים במגוון דתות, אך העיקרית בהן היא נצרות. כמו בכל מדינה פלורליסטית, היחס על פי חוק, ולרוב בפועל, הוא שווה לכולם.
האוכלוסייה בניו זילנד מגוונת, החל מהמאורים, שהם התושבים המקוריים באיים וכלה בבריטים ועמי אירופה האחרים. השילוב בין "הלבנים הכובשים" לבין הילידים המאורים הוא בין המוצלחים והמוערכים בעולם, וקריאת ה"האקה" (קריאת קרב מאורית) לפני כל קרב/משחק וכו' חשובים, מאוד נפוצה, וגם בחתונות של זוגות "מעורבים" יש לפעמים קריאות "האקה" 🙂 השילוב בין התרבויות הוא כה עמוק ומושרש, שבמדריכים לתושבים חדשים, שמחולקים במקומות מסוימים, העמודים הראשונים עוסקים בהסכם שנחתם בין המאורים והתושבים האירופיים ובשילוב התרבויות, שכה חשוב לתושבים הוותיקים במדינה.

מבחינת אקלים, כמו בכל חצי הכדור הדרומי, חודשי החורף בישראל הם חודשי הקיץ בניו זילנד, וההיפך. השמש בוהקת בכל מקום, אבל יש לזה גם צד פחות חיובי – הקרינה בניו זילנד היא יותר גבוהה ממקומות אחרים בעולם, והחור באוזון רק גדל עם השנים. התאוריה הרווחת היא שהגזים שמפליצות הכבשים בניו זילנד לא בדיוק מועילים לסגירת החור באוזון (טרו סטורי!). ולמרות כל אלו, ואולי בגלל, ניו זילנד היא מאוד ירוקה ויפה מבחינת הסביבה, והתושבים שומרים באדיקות על מיחזור ואקולוגיה (ברמת הוראות מיוחדות איך למחזר). כרייסטצ'רץ' (באי הדרומי) היא השער לאנטרקטיקה, והעיר נחשבת לשונה ומיוחדת יותר משאר ניו זילנד.

בעיקרון, איכות החיים בניו זילנד היא מאוד גבוהה, המשכורות סבירות ביותר ברוב המקצועות, ויוקר המחיה מותאם למשכורות (לדוגמא, קילו בננות עולה בממוצע 3 דולר ניו זילנדי). גם ניו זילנד נודעת באיזון של תושביה בין עבודה לחיי הפנאי והמשפחה, ולא מקובל לעבוד בשעות המטורפות שעובדים בישראל או בארצות הברית בעבודות מסוימות.

שלא בדומה למדינות מפותחות אחרות, בניו זילנד מערכת התחבורה לא אטרקטיבית, והיא מוגבלת לתושבים עצמם, בעיקר מהבחינה הבין-עירונית (מוצלחות יותר בוולינגטון ואוקלנד, אבל לאו דווקא בשאר המדינה). לתיירים, אגב, יש דרכים מוצלחות יותר לטייל בניו זילנד. מבחינת תשתיות כבישים, לא בכל מקום יש תשתיות נהדרות, ויש גם כבישים בהם תיסעו ולא תראו נפש חיה מלבדכם. ועדיין, כדאי שתזכרו שצריך לנסוע בצד שמאל של הכביש. בנוסף, ניו זילנד היא מדינה סוציאלית, כך שבין היתר יש ביטוח בריאות ציבורי רחב (יש שירותים בחינם, מסובסדים או בתשלום סמלי יחסית, ולילדים עד גיל 18 רוב השירותים ניתנים בחינם) עם שירות מעולה, וניו זילנד עומדת בטופ של רוב רשימות ה- OECD מבחינת מערכת החינוך (החינוך הוא חינם, אבל ההורים צריכים לשלם סכומים עבור שירותים מסוימים). יש גם בתי ספר פרטיים, שמתבססים בעיקר על מימון משכר לימוד, אבל יש בהם גם כאלו שמקבלים מימון כלשהו מהמדינה.

הספורט הלאומי הוא רוגבי, וכמו בכל מדינה עם אהבה מטורפת לספורט הלאומי, גם כאן לא תמצאו (כמעט) אנשים ברחובות בזמן משחקים חשובים. בזמן אליפות העולם האחרונה ברוגבי, למשל, היתה דממת אלחוט. לחובבי הדייג ניו זילנד היא גן עדן, ורבים מהתושבים יוצאים לנוח עם חכה ביד…

הקהילות הישראליות והיהודיות הפעילות ביותר נמצאות באוקלנד, אבל יש גם קהילות בוולינגטון ובערים אחרות נוספות. הקהילות תומכות מאוד בתושבים חדשים, והוותיקים עוזרים להתאקלמות מהירה.

מבחינת ויזות, כפי שמפורט בלינק המצורף, תמיד כדאי לעשות מחקר נוסף מעמיק באינטרנט ו/או להתייעץ עם עורך דין ו/או יועץ הגירה.

מכשולים אפשריים: החיסרון הבולט ביותר הוא המרחק מכל מקום שאינו אוסטרליה, פיג'י או יפן. גם אלו שהתחילו מביקור של פעם בשנה אצל המשפחה והחברים בישראל, עברו לפעם בשנתיים בשלב כלשהו. טיסה בין ניו זילנד לישראל יכולה להימשך בין 24 שעות לשלושה ימים. אבל מי באמת רוצה לצאת מניו זילנד?

אם אתם מוכנים נפשית לעבור את כל המכשולים הללו: לכו על זה!

מידע נוסף:

  • מידע על סוגי הויזות השונות לאלו שאינם אזרחי ניו זילנד ניתן למצוא כאן.
  • בישראל אין שגרירות לניו זילנד, אלא רק קונסוליה של כבוד. פרטים ניתן למצוא כאן.
  • מידע לגבי קבלת אזרחות ניו זילנדית ניתן למצוא כאן.
  • הבלוג של דמיטירי בילצקי – מנטור הגירה ועובד סוציאלי שמתגורר בניו זילנד.

Subscribe
Notify of

5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
קרן
Guest
3 years ago

משום מה שכחתם לציין מערכת בריאות קורסת, יקרה ובלתי נגישה. בניגוד לארץ ביקור אצל רופא משפחה יעלה בממוצע 40 דולר. רמת הרופאה וההיצע עצובים פה. אולי כשכתבתם על הבננות היה נחמד לציין שמלפפון גדול אחד מנויילן עולה 2 דולר וגמבה אחת עולה 1.5 דולר. המחיה פה יקרה הרבה יותר מבישראל. חשמל לשני בני בית עולה בממוצע 200 דולר לחודש. לא משלמים שום הטבות ממקומות עבודה מלבד שכר שעתי. זאת אומרת לא נסיעות ולא פלאפון ולא כל דבר אחר שיש לכם עכשיו בתלוש. חישבו היטב לפני הגירה. אין פה מגוון כשנכנסים לחנויות ולסופרים והמסע לביקור בארץ לוקח 40 שעות במקרה הטוב.… Read more »

Kek
Guest
Reply to  קרן
3 years ago

ובכל זאת הגרת לשמה. ולא לארץ אחרת נניח באירופה.

שירה
Guest
4 years ago

שלום , היכן ניתן לראות את רשימת המקצועות המועדפים?והאם ניתן ליצור איתך קשר באופן אישי? תודה מראש.

שירה
Guest
4 years ago

שלום , היכן ניתן לראות את רשימת המקצועות המועדפים? והאם ניתן ליצור איתך קשר?תודה מראש.

manal
Guest
7 years ago

היי אני מורה למחשבים ומתמטיקה מעוניינת למצוא בחו"ל