Sign In

Remember Me

ביטוח רפואי – בריאות זה הכל?

ביטוח רפואי – בריאות זה הכל?

כן, בריאות זה הכל. אין שום דבר שהוא חובה, כמובן, אבל אם אתם נפגעים, חס וחלילה, בתאונת דרכים משדה התעופה בדרך לדירה הזמנית שלכם, ואין לכם ביטוח, הטיפול יהיה יקר מאוד. אם לא עשיתם ביטוח של המדינה אליה עברתם, אתם מסתכנים שאם תהיה לכם שפעת קשה, חס וחלילה (ומעכשיו בלי חס וחלילה, אחרת נמלא את המאמר בזה), לא תוכלו ללכת לרופא בלי לשלם לו הון תועפות.

נתחיל בישראל. בישראל הייתם חברים באחת מקופות החולים, כי בישראל זה חובה להיות מבוטח באופן ציבורי. כנראה לחלק מכם גם היה ביטוח פרטי לכל מיני דברים, על מנת להבטיח טיפול טוב יותר, קידום תורים וכו'. כשהחלטתם להגר למדינה אחרת, אתם צריכים לדעת שמחוץ לישראל יש מדינות שהשיטה שונה בהן, אבל דבר אחד דומה בכל המדינות: יש ביטוח פרטי ויש ביטוח ציבורי.

כל עוד אתם רשומים כתושבי ישראל בביטוח לאומי, אתם ממשיכים להיות רשומים בקופת החולים שלכם, גם אם ביטלתם את החברות לפני שעזבתם. התשלום לקופת החולים מגולם בתוך הסכום שאתם משלמים כל חודש לביטוח לאומי. אם אתם מעוניינים לבטל את החברות בקופת החולים, המשמעות היא לבטל את התושבות הישראלית.

אם היה לכם בישראל ביטוח פרטי – בדקו עם הגורמים המוסמכים בחברה בה אתם מבוטחים מהם התנאים בהיותכם תושבי חוץ, תושבות מבוטלת או אזרחות מבוטלת. לכל חברת ביטוח פרטי חוקים משלה.

לאחר שקבעתם את תאריך הטיסה למעבר המיוחל, כדאי לעשות ביטוח לשלושת החודשים הראשונים, לכל מקרה. בשוק קיימות המון חברות לביטוחי נסיעות וניתן להשוות ביניהן.

למה שלושה חודשים? אף על פי שתעשו חלק מהמחקר מישראל, עוד לפני המעבר, איון לדעת כמה זמן יארכו תהליכי הקבלה לביטוח. יכול להיות שהאישור יהיה מיידי, ויכול להיות שזה ייקח חודש או חודשיים. שלושה חודשים אמורים לכסות אתכם בצורה ראויה, למקרה הצורך.

אם אתם חולים כרוניים, הביאו איתכם תרופות במידה מספיקה לחצי שנה. בנוסף, הביאו איתכם מסמך המפרט את המחלה ואופן הטיפול, עדיף שיהיה מתורגם לשפה המקומית. בכל מקרה, הרופא בקופת חולים יכול גם להוציא מסמך של היסטוריה רפואית באנגלית, ואם השפה המקומית במדינת היעד אינה אנגלית, לרוב כדאי לתרגם את המסמך במדינת היעד, ולא בישראל.

כדאי גם לשמור את הוראות השימוש של התרופות בהישג יד, על מנת שתוכלו לענות לגורמים רפואיים מה החומר הפעיל בתרופות הכרוניות, במקרה שתצטרכו תחליפים.

בדקו היטב לגבי הביטוחים במדינת היעד עוד כשאתם בישראל. ברוב מדינות העולם יש גם ביטוח ציבורי וגם ביטוח פרטי. לפעמים הביטוח הציבורי עולה פחות, אבל השירותים לא רבים. לפעמים ההיפך. המחירים גם הם בהתאם לסוג הביטוח. כמו כן, יש ביטוחים המיועדים רק למגזר מסוים (אזרחי המדינה/אומנים/סטודנטים וכו'). כמו תמיד, אם לא מצאתם מספיק מידע מישראל, שאלו את השכנים או חברים מקומיים מה לדעתם יוכל להתאים לכם.

בחלק מהמדינות (ארצות הברית, למשל) אתם אחראים לחלוטין על ביטוח הבריאות שלכם, אבל במקומות עבודה רבים, התנאים בחוזה יכללו ביטוח רפואי ואפילו ביטוח שיניים, לפעמים אפילו לכל המשפחה, ולא רק לעובד עצמו. יש מדינות (מדינות רווחה, מן הסתם), בהן אם אתם אזרחים, אבל ללא עבודה – לשכת הסעד של המדינה מממנת לכם ביטוח בריאות עד שתמצאו עבודה.

טיפול פסיכולוגי

בישראל צריך לשלם הון תועפות עבור טיפול פסיכולוגי, ואם הוא מתמשך, אז בכלל צריך להוציא את כל החסכונות עבור העניין. אנשים רבים בישראל מוותרים בשל כך על טיפול, שלעיתים מאוד הכרחי. אנחנו כאן לספר לכם שלא בכל העולם זה ככה. יש מדינות (גרמניה, למשל) שטיפול פסיכולוגי נחשב לחלק אינטגרלי מהביטוח הציבורי, ולפיכך הוא ניתן חינם לכם (כמבוטחים). מעבר לכך שאנחנו ממליצים על טיפול שיעזור לכם להתמודד עם בעיות אישיות אם הוא בהישג יד, החשיבות עולה כשאתם בתהליך הגירה או לאחריו. תהליך ההגירה אינו פשוט, וטומן בחובו בעיות רבות, אמוציות רבות ובין אם היגרתם לבד, בזוג או עם משפחה, הלחץ והמתח ניכרים בכל תחום בחיים. אם מתאפשר לכם – אנחנו ממליצים. ומה אתם יודעים, יש בכמה וכמה מדינות גם פסיכולוגים דוברי עברית 🙂

שיהיה רק לבריאות! 🙂

להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.


Subscribe
Notify of

1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
בריאות זה הכל
Guest
3 months ago

שלום, רציתי לדעת מאיפה אני יכול להוציא העתק של כלל התיק הרפואי שלי באנגלית (או שפה אחרת) מקופת החולים שלי, כדי שאוכל להעביר לרופאים במדינת יעד.
הכי טוב שמצאתי זה סיכום בדיקות ותרופות, אבל לא מצוין שם מחלות כרוניות וכו'.
תודה מראש!