Sign In

Remember Me

נהג חדש במדינה חדשה

נהג חדש במדינה חדשה

ברוב מדינות העולם רישיון הנהיגה הישראלי לא יהיה תקף לנהיגה מקומית לאורך זמן. יש מדינות שהחוק בהן אוסר על נהיגה ברישיון זר מעל שלושה חודשים, יש חצי שנה וגם כאלו ששנה. בגרמניה, למשל, אתם יכולים להשתמש ברישיון הישראלי עד חצי שנה מרגע כניסתכם למדינה, לאחר מכן פג תוקפו של הרישיון מחוץ לישראל, גם אם בישראל הוא עדיין בתוקף.
נקודת המוצא שלנו במאמר הזה היא שיש לכם רישיון נהיגה לרכב פרטי לפחות. אם אין לכם אחד, תצטרכו לעבור את כל התהליך של הוצאת רישיון במדינה אליה עברתם, כולל תיאוריה בשפה המקומית, שיעורי נהיגה וטסט.

כמעט בכל העולם, תאריך קבלת הרישיון הראשוני במדינה ייחשב לתאריך קבלת הרישיון. המשמעות: אתם נחשבים לנהגים חדשים וצריכים לצבור ותק מחדש. המשמעות היותר חשובה: אם תרצו לשכור רכב, סביר להניח שתקבלו סירוב משום שאתם נהגים חדשים, גם אם יש לכם רישיון ישראלי של עשרים שנה. יש שתי אפשרויות לעקוף את המכשול הזה: לקחת את הרישיון הישראלי שלכם בצמוד לרישיון החדש או לקבל טופס מהמשרד בו קיבלתם את הרישיון, שמציין מהו הותק שלכם בשפה המקומית.

התהליך הוא די דומה ברוב מדינות העולם, אבל כמובן שיש הבדלים בין המדינות. לפני שאתם ניגשים להליך, חשוב לברר כמה זמן התהליך לוקח במדינה שלכם ומה כולל התהליך.

בדרך כלל יידרשו לכם אישור מהעירייה על רישומכם כתושבים, דרכון, רישיון נהיגה ישראלי בתוקף, תמונת פספורט (לפי כללי המדינה שאם גרים בה) ולעיתים אף יש צורך בתרגום הרישיון. הכל תלוי מדינה. וכמובן – הביאו עמכם כסף לתשלום.

שימו לב שעליכם למסור למשרד הרישוי המקומי את רישיון הנהיגה הישראלי על מנת לקבל את רישיון הנהיגה הזר (על פי חוק אסור לכם להשתמש בשני רישיונות נהיגה שונים באותה מדינה).

כדאי להזמין מאתר האינטרנט של משרד התחבורה הישראלי רישיון נהיגה ישראלי חדש, על מנת שתוכל להשתמש בו כשאתה בישראל.

האם אפשר לנהוג בארץ עם רישיון זר?

להארות, הערות ועדכונים, אנא פנו אלינו ונעדכן בהקדם. תודה.


Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments